5 motive pentru care ar trebui să alegi o periuță electrică pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Igiena dentară a copiilor începe încă de la cele mai mici vârste, medicii stomatologi recomandă curățarea dinților încă de la apariția primului dințișor de lapte, acest obicei trebuind a fi însușit pentru un zâmbet sănătos.

copil-spalat-dintiAtunci când alegi o periuță pentru copilul tău trebuie să ai în vedere, în mod obligatoriu, calitățile pe care aceasta le oferă. Desigur, mulți dintre noi am fi tentați să alegem o periuță clasică, însă nu trebuie să negăm cercetările realizate de producători în realizarea periuțelor electrice, foarte eficiente mai ales pentru igiena celor mici. Cu toate acestea, ofertele sunt destul de numeroase, astfel că părinții trebuie să aleagă periuța cu cele mai bune caracteristici tehnice, îngrijind și în același timp protejând dentiția copilului.

Iată mai jos 5 motive pentru care ar trebui să alegi o periuță electrică pentru copilul tău:

  1. În primul rând trebuie să alegem periuța electrică, precum este aceasta, mai ales pentru numeroasele capacități de curățare. Periajul clasic nu se regăsește în folosirea periuței electrice, iar părinții trebuie să stea fără grijă întrucât igiena dentară a copilului lor va fi cea mai bună. De asemenea, se va ține cont de experiența copilului în periajul dentar – în primii anișori de viață copilul trebuie ajutat și învățat de către părinți, însă cu periuța electrică totul se desfășoară mult mai simplu.
  2. Capetele de periere pot fi schimbate și le puteți regăsi aici. În acest mod, dispozitivul va putea fi păstrat foarte mult timp, nefiind nevoie de înlocuirea periuței electrice cu o alta, generând costuri mai mari. 
  3. Periere dentară pe tonuri muzicale – iată un alt argument solid pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi periuța electrică. Unele modele de acest gen le oferă copiilor bucuria de a se spăla pe dinți pe anumite tonuri muzicale, distractive pentru ei. În acest mod, igiena dentară nu va mai fi un fapt pe care copilul să nu și-l dorească, ba din contră va fi o adevărată plăcere. Sunetele muzicale îi îndeamnă pe copii să perie dințișorii de sus în jos și să curețe în profunzime și zona din spate. Și tot pentru a-i fascina pe copii, unele periuțe beneficiază de panouri interschimbabile distractive.
  4. Moduri de curățare – acest lucru are în vedere puterea periuței electrice. Pentru copiii cu vârsta mai mare de 4 anișori se va recomanda un mod de putere mai scăzut, protejând gingiile și dințișorii copilului, iar pentru copiii mai mari, cu vârsta de peste 7 anișori se va recomanda o putere mai mare, pentru o curățare mai bună.
  5. Program de creștere a duratei de periere – acesta este o altă dotare a periuțelor electrice. Cu ajutorul său, părinții pot mări durata de periere la circa 2 minute, asigurând o igienă dentară bună.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *