Cum creeaza BabyBjorn sistemele de purtare pentru bebelusi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Apropierea dintre bebelus si parinte a facut intotdeauna parte din principiilele de baza BabyBjorn. Ne-am inspirat din cercetarile facute la sfarsitul anilor ‘60 care au aratat faptul ca un contact frecvent intre parinti si corpul bebelusului sunt benefice pentru dezvoltarea si bunastarea micutului.
Am dezvoltat o linie de sisteme de purtare incepand din anul 1973, fiind intotdeauna in stransa legatura si colaborare cu experti medicali, precum si cu familii – pentru a sti mereu care sunt nevoile reale ale parintilor. De atunci, arta purtarii bebelusilor in sisteme ergonomice a crescut, s-a dezvoltat si multumita unor promotori ai ideii de ‘purtare’ un numar din ce in ce mai mare de bebelusi sunt purtati cu ajutorul sistemelor de purtare ergonomice.
Ideea de “babywearing” este inconjurata insa de multe mituri si zvonuri care ii fac pe parinti sa se simta nesiguri in ceea ce priveste alegerile lor si, in consecinta, aleg sa nu foloseasca marsupii. 30 de milioane de copii din intreaga lume au fost purtati in marsupiile noastre, bucurandu-se pe
deplin de beneficiile purtarii!

Marsupiile si soldurile bebelusilor

Este recomandat ca medicii specialisti sa consulte si sa evalueze soldurile bebelusilor, pentru a se asigura ca sunt in mod normal dezvoltate. Nicio cercetare stiintifica sau raport stiintific nu arata ca marsupiile ergonomice pot cauza probleme la sold. Un marsupiu nu poate provoca displazie de sold, dar nici nu o poate trata niciodata.

Soldurile unui nou-nascut pot fi instabile, deoarece tesuturile sunt moi. Cartilajul se intareste treptat si in primele luni ale bebelusului, este important ca picioarele lor sa fie asezate in mod natural si sa li se ofere sprijinul corespunzator. Marsupiile noastre sunt adecvate pentru soldurile bebelusului, permitand in acelasi timp copilului sa-si miste liber picioarele – la fel ca atunci cand il transportati în brate.

Marsupiile si presiunea asupra corpului bebelusilor
Proportiile unui bebelus sunt complet diferite de cele ale unui adult si, prin urmare, la fel este si cu distribuirea greutatii. Picioarele sunt mai scurte, iar capul reprezinta o treime din greutatea totala a corpului. Acest lucru face ca greutatea care apasa pe fundul copilului intr-un marsupiu, sa fie mai mica.
Cand purtati un bebelus in marsupiul Babybjorn, greutatea lui este distribuita in mai multe puncte de spijin. Suportul reglabil al capului joaca un rol important, deoarece ofera sprijin unei zone foarte sensibile, in primele luni de viata.
Profesorul asociat Ragnar Olegård de la spitalul pentru copii Queen Silvia a facut masuratori de presiune pentru a vedea exact cum se distribuie greutatea la baza coloanei vertebrale a bebelusului.
Descoperirile sale arata ca exista cea mai mare presiune exercitata asupra oaselor, atunci cand bebelusul este asezat in pozitie sezand. In marsupiu, gratie pozitiei picioarelor – presiunea se distribuie foarte eficient. A fost cea mai mica presiune exercitata in zona bazei coloanei vertebrale, fiind astfel o pozitie foarte confortabila, dar si corecta.

Marsupiile si purtarea cu fata inainte
Babybjorn recomanda ca bebelusii sa fie purtati cu fata spre interior in marsupiile noastre pentru primele cinci luni. Muschii gatului unui nou-nascut nu sunt pe deplin dezvoltati, așa ca au nevoie de sprijin suplimentar. La varsta de cinci luni, gatul lor este mai puternic si la aceasta varsta devin mai interesati de lumea din jurul lor – interactiunea cu mediul inconjurator, ajutandu-i la dezvoltarea lor emotionala.
Intr-un marsupiu, un bebelus poate explora in siguranta imprejurimile, in timp ce mama sau tata ii pot explica ce se intampla in jur. Este greu de imaginat un mod mai bun de a descoperi lumea.
Bebelusii sunt diferiti. Daca copilul prefera sa stea orientat spre interior, este in regula. Dar multi bebelusi sunt curiosi si intorc capul pentru a vedea ce se intampla in jurul lor. Important este sa pastrezi o atentie deosebita asupra nevoilor bebelusului si sa lasi reactiile lor sa te ghideze.

Marsupiile si suportul pentru spate
Spatele unui bebelus este in mod normal in forma de C de la nastere si se indreapta in perioada copilariei si a adolescentei, pana cand capata forma tipică de S a coloanei vertebrale a adultilor. Acest proces are loc treptat si in mod natural pe masura ce bebelusul se misca. Isi folosesc muschii in timp ce sunt purtatii, se joaca, se tarasc, se plimba si alearga. Bebelusii petrec multe ore dormind pe spate in patuturile lor. Asezarea pe spate intr-un patut nu dauneaza niciodata spatelui bebelusului si nu o face nici purtarea intr-un marsupiu.
Marsupiile noastre sunt concepute corect pentru a sprijini spatele bebelusului, atat spre interior, cat si spre inainte. Acestea ofera un suport bine adaptat la soldurile, gatul si spatele copilului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *