Colicile bebelușului – află cum să nu treci printr-o astfel de perioadă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Colicile sunt spasme dureroase care debutează brusc şi se manifestă la nivelul intestinelor. Atacurile apar între 1 şi 3 luni şi, de obicei, dispar la fel de brusc cum au apărut, fără să facă vreun rău copilului sau să lase vreo urmă. Specialiştii estimează că aproximativ 40% dintre sugari suferă de colici. Simptomele apar, de obicei, după-amiaza sau seara, şi pot dura câteva minute sau … câteva ore. Până în prezent, experţii nu au găsit cauza. Ştim doar ceea ce poate încuraja atacurile. Potrivit multor medici pediatri, cauza cea mai probabilă a colicilor este imaturitatea tractului gastro-intestinal al copilului, care nu poate face faţă nici măcar laptelui, care este un aliment uşor de digerat.

colicileAtacurile de colici apar de obicei în acelaşi moment al zilei (de regulă, seara după hrănire). De durere, copilul îşi îndoaie picioarele şi le ridică spre burtică. Plânsul este complet diferit de ţipetele obişnuite de foame sau de plictiseală.

Vezi care sunt cauzele și tratamentul colicilor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *