5 remedii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când bebelușul suferă de colici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ce sunt colicile bebelușului, de ce apar, care sunt cauzele care determină plânsul neîncetat al acestuia atunci când este foarte mic, dar și care sunt remediile pe care le putem aplica pentru ca micuțul să se simtă bine, să scape de problemele balonării și să nu mai plângă? Acestea sunt întrebările pe care orice părinte și le pune ori de câte ori are un bebeluș.

coliciNiciunui părinte nu îi place să își vadă bebelușul suferind, iar în primele luni de viață majoritatea micuților suferă de colici. Atunci când mama alăptează și suferă de acest meteorism abdominal, provocat de alimentație, mai mult ca sigur și bebelușul va avea de suferit. Colicile bebelușului apar spontan și nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele lor. Unii medici sunt de părere că totul se datorează sistemului digestiv al bebelușului încă nu foarte bine dezvoltat. De aceea, părinții trebuie să aibă răbdare și să se asigure că cunosc cele mai bune remedii pentru ameliorarea simptomelor.

Iată mai jos 5 remedii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când bebelușul suferă de colici:

1. Oferă-i o medicație corectă – este bine ca atunci când bebelușul are colici, despre care poți citi aici, să îi oferi tratamentul pe care medicul ți-l recomandă. Nu îi oferi niciun fel de pastile sau siropuri așa după cum îți recomandă anumiți prieteni sau cunoscuți. Este foarte important să respecți cu mare strictețe sfaturile sale.

2. Ai în vedere alimentația din timpul alăptării – este bine ca măcar în prima perioada de alăptare să te ferești de alimentele care provoacă balonare și care ție îți fac rău. Acest lucru mai mult ca sigur îi va dăuna și bebelușului tău și de aceea este bine să consumi doar alimente care să nu îți provoace gaze abdominale sau un alt disconfort. Este bine să nu consumi fasole, mazăre, varză, lapte de vacă, condimente sau mezeluri. Acestea pot fi, deși nu întotdeauna dăunătoare pentru bebelușul tău. Unii dintre micuți este posibil să le tolereze, dar este bine să manifești puțin mai multă prudență, cel puțin la început.

3. Încearcă masajul abdominal și băile calde – este bine ca atunci când bebelușul are colici abdominali să îi faci o baie fierbinte și mai ales să încerci masajul abdominal. Nu uita să îi îndoi genunchii bebelușului, asemenea unor exerciții, ajutându-l să elimine mai ușor gazele abdominale.

4. Ajută-l să dea afară aerul după fiecare masă – unii medici sunt de părere că aerul înghițit cu ocazia fiecărei mese s-ar putea să contribuie la apariția gazelor abdominale și de aici a crizelor de colici. De aceea, după fiecare masă este bine să îți ții bebelușul în poziție verticală și să îl bați ușor pe spate, astfel încât aerul să poată fi eliminat mai ușor.

5. Plimbă-l în aer liber – plimbările de seară, în aer liber, dar nu în zone aglomerate sau prea poluate s-ar putea să îi calmeze aceste dureri de burtică. De aceea, este bine ca atunci când se face seară – de obicei perioada cu cele mai intense crize de colici – să plecați la plimbare. Unii bebeluși se simt mult mai bine la aer liber.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *