Hrănirea cu biberonul – 7 sfaturi pe care trebuie obligatoriu să le ai în vedere, pentru sănătatea lui bebe!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Hrănirea cu biberonul nu este nici pe departe cel mai simplu proces, mai ales atunci când facem comparație cu alăptarea. Însă atunci când nu este posibil ca bebelușul să fie hrănit la sân trebuie să încercați să vă obișnuiți cu biberonul. Așadar, țineți cont de modul în care trebuie să preparați laptele matern, încălzirea laptelui tip formulă, alegerea unui biberon sau a unei tetine potrivite pentru vârsta și nevoile bebelușului și să acordați mare atenție procedurii de sterilizare a biberonului.

biberonDespre toate aceste lucruri, vom vorbi pe rând, mai jos!

1. Alege cel mai bun biberon și cea mai bună tetină!

Biberoanele sunt poate cel mai important element atunci când bebelușul este hrănit artificial. De aceea, alegerea lor este foarte importantă. Cele mai bune biberoane sunt prevăzute cu supape anticolici, nu permit scurgerile din timpul alăptării, au un gât larg ce permit umplerea și curățarea ușoară și sunt confecționate din materiale sigure, fără BPA.

Tetinele, așa cum sunt acestea, țin pasul cu ritmul de creștere al bebelușului. Sunt realizate pe mărimi diferite, pornind de la un flux de lapte mic, la început, până la un flux consistent.

2. Sterilizează biberonul mai înainte de prepararea laptelui praf!

Germenii și bacteriile sunt peste tot! Hrănirea cu biberonul necesită multă atenție și igienă. De aceea, fie că optezi pentru fierberea biberoanelor, așa cum făceau bunicii noștri, fie că vei folosi cele mai sigure și bune sterilizatoare de biberoane, pe care le veți regăsi aici, ambele variante sunt la fel de utile. Desigur, un sterilizator de biberoane are un timp mai scurt de igienă și distruge 99,9% din germenii periculoși sănătății bebelușului. Așadar, nu îi preparați niciodată lapte fără să fiți siguri că recipientele sunt curate.

3. Prepararea laptelui praf!

Ce-i drept, prepararea laptelui praf nu este un lucru pe care să nu îl poți învăța. Însă, atunci când nu cunoști aproape nimic despre acest subiect, mai mult ca sigur ți se va părea foarte greu. Pentru ca bebelușul să mănânce cel mai bun lăptic, este nevoie ca tu să îi prepari laptele chiar înainte de ora de masă – recomandat ar fi ca ori de câte ori îl observi că începe să se foiască să mergi la bucătărie și să prepari formula de lapte, recomandată de medicul pediatru, în conformitate cu nevoile de creștere ale bebelușului.

4. Nu încălzi laptele la cuptorul cu microunde!

Laptele deja preparat se poate păstra gata făcut câteva ore. Însă, niciun bebeluș nu trebuie să mănânce lapte rece. De aceea, trebuie să i-l încălzești. Și de această dată, vei avea nevoie de ceva sfaturi utile. Pe de o parte, va trebui să nu încălzești laptele în cuptorul cu microunde. Există numeroase avertizări în acest sens. Cel mai bine este să pui biberonul într-un jet cu apă caldă și mai ales la finele procesului să încerci laptele pe încheietura mâinii, locul cu pielea cea mai sensibilă.

5. La prepararea laptelui praf, ai nevoie de apă plată sau de apă fiartă și răcită!

Motivele sunt și aici destul de numeroase. Pe de o parte, bebelușul este foarte sensibil. Sistemul său digestiv este încă destul de imatur, astfel încât nu va putea să apere organismul în fața bacteriilor sau impurităților prezente cel mai adesea în apa de la robinet. Astfel, fie că vei alege apă plată sau pur și simplu vei opta pentru apa fiartă și mai apoi răcită, vei ști că prepari un lapte sănătos, fără impurități.

6. Nu îi oferi niciodată bebelușului laptele rămas!

Și aici poate fi vorba despre bacterii sau impurități cu care sistemul digestiv plăpând al bebelușului să nu poată lupta. Oferindu-i bebelușului porția rămasă de la o masă precedentă, lăsată la temperatura camerei, nu vei face altceva decât să îl expui riscului de îmbolnăvire. Laptele lăsat la temperatura camerei crează un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor, ce pătrund aici prin saliva lui bebe. De aceea, este bine să îl arunci și să prepari o altă porție sănătoasă de lapte, în jurul orei mesei.

7. Ai grijă la regurgitarea bebelușului!

Nu numai bebelușii hrăniți cu lapte matern trebuie să regurgiteze. Aerul pătrunde ușor în stomacul bebelușului și atunci când acesta este alăptat ori este hrănit cu biberonul. De aceea, este bine să vă ajutați bebelușii să regurgiteze după fiecare masă, indiferent de opțiunea aleasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *