Există sau nu cele mai bune biberoane? Iată 5 lucruri de care să țineți cont!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Iată o întrebare pe care toate mămicile din lume o adresează – „există sau nu cele mai bune biberoane?”! Cu siguranță, există biberoane bune, pe care le puteți regăsi aici, care îndeplinesc numeroase calități și au caracteristici blânde cu puiul tău.

biberoaneSentimentul de a fi mamă este cel mai frumos din lume, așa că nu ai cum să nu ai și numeroase preocupări, din grijă pentru bebelușul tău. De la îngrijirea zilnică și până la alegerea celui mai bun biberon, o mamă se preocupă constant și cere sfaturile medicilor sau ale altor persoane apropiate.

Acum ceva vreme existau doar biberoane din sticlă. Cu toate acestea, până și ele aveau un mare dezavantaj – se puteau sparge ușor și mai ales erau destul de grele și puteau fi manevrate dificil. Ulterior, au apărut biberoanele din plastic, dar și de această dată au fost evidențiate câteva dezavantaje – compușii biberonului se dovedeau periculoși pentru dezvoltarea corectă a puiului de om. Iar odată cu biberoanele au fost inventate sterilizatoare, pe care le puteți regăsi aici, care să poată ajuta mama pentru igienizarea corectă a acestor recipiente. Astfel apare întrebarea – „care este cel mai bun biberon?”.

Iată mai jos 5 criterii de care să ții cont atunci când alegi un biberon pentru bebelușul tău:

1. Alegeți biberoanele din plastic, fără BPA, mai ușoare și mai rapid de curățat!

Biberoanele din plastic sunt mai practice, sunt mai ușoare și pot fi curățate mai repede de către orice mămică. Cele din sticlă se pot sparge foarte ușor, așa că mai mult ca sigur nu vă doriți să aveți casa acoperită de cioburi atunci când îl scăpați pe jos.

Biberoanele din plastic sunt mult mai rezistente și nu se sparg atât de ușor. Cu toate că există câteva dezavantaje cu privire la compușii pe care aceștia îi au, există biberoane care nu conțin deloc BPA și astfel nu pot afecta copilul.

2. Optați pentru biberoanele anticolici!

Copiii mici, mai ales în primele luni de viață se luptă cu colicile abdominale, mai exact anumite spasme ce produc un mare disconfort bebelușilor. De aceea, ar fi bine să alegeți acel tip de biberoane ce beneficiază de supapă anticolici, eficientă pentru calmarea durerilor de burtică ale puiului.

3. Alegeți tetina potrivită biberonului!

Și tetina reprezintă o componentă serioasă de luat în considerare atunci când alegeți biberonul. Ați putea opta pentru acel tip de tetină care să imite perfect forma sânului, astfel bebelușul nu va face diferența atât de ușor între sânul mamei și biberon. Se produce o atașare cât mai naturală!

4. Încercați biberoanele cu gât larg!

Acest tip de biberoane permit curățarea ușoară. De asemenea, la fel de importantă este și umplerea sa. Cu cât biberonul va avea gâtul mai larg cu atât el va putea fi curățat sau umplut mai ușor de către mamă. Acest tip de biberoane este ideal pentru bebeluși.

5. Alegeți tetine cu debite diferite!

Nu forțați prea mult nota – bebelușul va avea nevoie de tetine cu debit potrivit puterii sale de înghițire. De aceea, ar fi bine să alegeți tetine cu debit mai mic, atunci când bebelușul este mai mic și cu debit mai mare, atunci când deja poate să înghită mai repede.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *