Alegerea biberoanelor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă plănuieşti să îţi hrăneşti copilul cu lapte matern sau lapte praf, o să ai nevoie şi de biberoane „pe măsură”, în funcţie de preferinţele celui mic. Însă din câte modele sunt pe piaţă, alegerea biberoanelor pentru bebele tău poate fi o provocare.

alegerea biberoanelor

Unii bebeluşi acceptă anumite biberoane, în detrimentul altora; unele branduri vor fi preferate altora. Unii copii vor avea mai puţine probleme cu refluxul gastro-esofagian, colicii sau cu sughiţurile după masă, datorită unor biberoane speciale, realizate pentru atenuarea acestor probleme.

Pentru început, ar trebui să faci puţină cercetare, în funcţie de afecţiunile celui mic (aşa cum au fost ele expuse ceva mai sus), întrebând alte mămici ce preferinţe au avut copiii lor sau căutând chiar şi pe internet diverse avantaje/ dezavantaje ale tetinelor sau ale biberoanelor existente pe piaţă. Odată realizat “research-ul”, cumpără două biberoane şi dă-i-le celui mic. Dacă nu va face mofturi, poţi mări stocul.

Bebeluşului obişnuit cu alăptarea la sân îi va fi mai greu să se acomodeze cu biberonul cel nou şi „rece”. Producătorii cunosc această problemă, drept urmare, au introdus pe piaţă diverse biberoane şi tetine care se aseamănă cu sânul mamei şi sunt la fel de „bânde”. De aceea, nu poţi şti ce preferă copilul până nu îl laşi să încerce.

Este momentul pentru alegerea biberoanelor. La ce trebuie să te uiţi când vrei să cumperi biberonul perfect pentru puiul tău?

Tetinele. Există tetine din latex sau silicon. Cele din latex sunt mai moi şi mai flexibile, însă nu au o durată de viaţă la fel de mare ca cele din silicon, iar unii copii pot fi alergici la substanţa din care sunt făcute. Tetinele din silicon sunt mai dure şi rezistă mai mult.

Tetinele tradiţionale au formă de clopot. Mai există tetine ortodontice, cu partea de sus sau cu bulbul plat pe o parte şi pe alta, în aşa fel încât să ajute copilul şi să nu îl deranjeze pe cerul gurii.

alegerea biberoanelor

Mai există tetine cu vârful plat sau tetine cu o deschidere largă care ar putea fi acceptate de bebeluşi, doar dacă se aseamănă cu forma sfârcurilor mamei.

Se scot sau fac parte din biberon. Dacă eşti o mamă ocupată, care călătoreşte mult cu cel mic, ai putea opta pentru tetine… de unică folosinţă. Se găsesc ambalate şi sterilizate, deci nu ar trebui să îţi faci griji din acest punct de vedere. Singurul dezavantaj este că trebuie cumpărate mereu altele noi.

Dimensiuni. Tetinele pot fi alese în funcţie de dimensiuni sau de viteza de hrănire a celui mic. Copilaşii născuţi prematur sau nou-născuţii au nevoie de cele mai mici tetine existente pe piaţă, care au şi cea mai mică viteză la hărnire. Pornind de la aceste dimensiuni, vei schimba biberoanele treptat, de la mic, la mare.

Ai grijă ca cel mic să nu obosească prea rău în timpul procesului de hrănire, să nu fie tetinele prea mici, iar el să se enerveze la ora mesei pentru că înghiţiturile sunt prea mici. Dacă nu face mofturi, înseamnă că i-ai dat tetina corectă, dar dacă se enervează, suge prea mult, iar laptele curge prea greu, e timpul să iei o tetină mai mare. Poţi apela chiar şi la medicul pediatru, pentru o hrănire corectă a celui mic.

Biberoanele. Nu mult în urmă, biberoanele se fabricau doar din sticlă. Acum, ai la dispoziție o multitudine de variante: biberoane înguste, biberoane cu o gură largă sau biberoane uşor curbate.

În ultimii ani, unele mămici au început să devină sceptice la biberoanele din plastic, asta din cauza substanţelor din care acestea sunt confecţionate. De aceea, mamele îngrijorate au revenit la clasicul biberon din sticlă, mai scump, dar care poate fi folosit până se sparge.

Biberonul din plastic nu se sparge, însă se poate deteriora, deci trebuie înlocuit cu regularitate. De asemenea, se zice că nici substanţele din care este confecţionat nu este dăunător, conform producătorilor.

De-a lungul perioadei de alăptare, vei avea nevoie de aproximativ 12 biberoane. Începi cu cele mai mici, prima mărime, pentru nou-născuţi, apoi, după 4 luni, mărimea se schimbă, chiar se dublează. Apoi, biberonul se schimbă în funcţie de cantitatea de lapte mâncată.

Alegerea biberoanelor în funcție de prețuri

Un biberon, cu tot cu tetină, poate costa de la 10 lei, până la 100 de lei. Trebuie să iei în considerare şi sterilizatorul de biberoane, care poate ajunge până la preţul de 300 de lei.

Aşadar, trebuie să ţii cont de problemele pe care cel mic le are (reflux gastro-esofaian sau colici), să achiziţionezi o tetină care să nu îl deranjeze şi un biberon pe măsura dorinţelor tale şi potrivit vârstei şi cantităţii de lapte pe care i-o dai la o masă. Fugi la cumpărături!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *