5 lucruri importante pe care să le ai în vedere atunci când alegi un biberon!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Iată că vine o vârstă în care bebelușul tău are nevoie de mult mai multe lucruri. De la cădița special concepută pentru baia sa, produse de îngrijire, hăinuțe și până la biberoane și tetine, toate aceste lucruri trebuiesc alese cu multă grijă de către părinți.

biberonDeși producătorii de produse pentru copii pun la dispoziția părinților site-uri în care să se analizeze cu atenție avantajele fiecărui produs în parte, este bine totuși să consultați cu atenție și alte lucruri la fel de utile.

Iată mai jos 5 lucruri importante pe care să le ai în vedere atunci când alegi un biberon:

  1. În primul rând, la alegerea unui biberon trebuie să iei în considerare cea mai bună tetină, dar și pe cea potrivită pentru nevoile puiului tău. Și acest lucru pentru că bebelușul tău este posibil să accepte ușor un anumit model de tetine sau poate să îl respingă. Tetinele pe care le puteți regăsi aici sunt ortodontice și de foarte bună calitate. Ba mai mult decât aici, prezintă și avantajul de a fi anti-colici.
  2. Sterilizatorul de biberoane este un alt produs care trebuie obligatoriu achiziționat dacă bebelușul tău mănâncă lapte formula. Un sterilizator de biberoane, precum este acesta este foarte folositor pentru orice mămică, ușurându-i munca și fiind un produs extrem de igienic. Astfel, se pot steriliza multe biberoane deodată și se distrug germenii și bacteriile într-o proporție de 99,9%.
  3. Alege un biberon ușor de folosit! Deși unii dintre medici ar sugera alegerea biberoanelor din sticlă, putând fi mai bine sterilizate, alți pediatri sunt de părere că un biberon trebuie să fie ușor, anti-colici, cu certificarea fără BPA și să poată permite sterilizarea cu ajutorul unui aparat profesional.
  4. Ai în vedere un biberon fără BPA! Bisfenolul A poate fi periculos pentru sănătatea bebelușului și tocmai de aceea este indicat ca părinții să privească cu atenție eticheta produsului și să aleagă un biberon pe care există certificarea fără BPA. În cazul în care totuși pe biberon nu este prezentă această certificare este bine ca părinții să se ferească de sterilizarea biberoanelor la temperaturi foarte înalte întrucât substanța s-ar putea descompune și astfel ar putea genera efecte dăunătoare pentru bebeluș.
  5. Biberonul anti-colici! Aproape toți bebelușii suferă de colici, acele dureri de burtică care determină un plâns intens și lung, fiind generat de un mare disconfort. De aceea, pentru a nu parcurge această perioadă poate că ar fi mai bine să fiți preventivi și să alegeți toate acele produse care să îl ferească de astfel de probleme. Și cum colicii abdominali sunt legați de sistemul digestiv, medicii pediatri bănuind că colicii bebelușului sunt determinați datorită sistemului digestiv sensibil și nedezvoltat definitiv, ar fi indicat să alegeți atât biberoane anti-colici, cât și tetine cu această funcție.

Alegerea biberonului nu este un lucru foarte ușor – părinții trebuie să îl obțină pe cel mai potrivit bebelușului său, care să îl ferească de îmbolnăviri și care să poată fi ușor de sterilizat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *