5 motive pentru care plâng bebelușii și cum poți să îi calmezi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bebelușul este atât de mic la venirea sa pe lume încât are nevoie de o atenție specială. Nu știi de ce plânge, ce îl deranjează, cum să îl îngrijești ca să îi fie bine. Într-un cuvânt, nu vine pe lume cu nicio carte de instrucțiuni, ci știi doar că are nevoie de multă dragoste din partea ta, lucru care îl va ajuta să se calmeze, indiferent de situație.

5 motive pentru care plang bebelusii si cum poti sa ii calmezi

Venirea pe lume a bebelușului s-ar putea să schimbe puțin din viața celor doi părinți. Aceștia nu se vor mai putea trezi la aceeași oră ca mai înainte, nu vor mai putea sta ore întregi în fața televizorului, ba chiar mai mult de atât uneori vor simți că nu vor mai avea timp deloc pentru ei doi. Cu toate acestea, bebelușul reprezintă întreg universul celor doi, o adevărată bucurie, iar îngrijirea sa nu li se va părea deloc grea. Cel mai dificil le va fi atunci când cel mic plânge, iar ei nu știu cum să îl consoleze. Iată mai jos 5 motive pentru care plâng bebelușii și cum poți să îi calmezi:

1. Colicii abdominali – acesta este un motiv important pentru care bebelușii plâng neîncetat. Sunt crize de plâns destul de puternice, care apar de obicei pe înserat sau în timpul nopții, iar bebelușii aproape că se chircesc de durere. Colicii, deși sunt etape care pot părea normale pentru părinții care au trecut printr-o astfel de problemă, reprezintă pentru cei ce se confruntă cu ele situații destul de neplăcute. Vor încerca să folosească tot felul de trucuri pentru a-i calma, însă uneori aproape că nimic nu are vreun rezultat. Sunetele albe ar putea fi o soluție pentru a-i calma pe bebeluși într-o astfel de situație. Acestea imită vântul, ploaia, marea, iar în piață există o serie întreagă de dispozitive care să facă acest lucru.

2. Îi este foame – bebelușul se va trezi din trei în trei ore pentru a fi hrănit. Va începe treptat să se agite câte puțin, iar mai apoi, dacă nu îi vei da porția de lăptic, va începe să plângă destul de intens. Dacă ai aranjat să stea într-o altă cameră, vei avea nevoie de un dispozitiv de supraveghere, precum este acesta, care să te ajute să afli când se trezește bebelușul.

3. Vrea să fie schimbat de scutecelul murdar – nimănui nu îi place să stea murdar, ba chiar nici bebelușilor și de aceea este bine să încerci să îl schimbi de scutecelul murdar la timp. Dacă nu vei face acest lucru va începe să plângă și va fi supărat. De aceea, trebuie să acționezi cât mai repede posibil.

4. Îi este somn – orice bebeluș se va obișnui cu un program de masă și de somn și de aceea, este bine să încerci să îl respecți. Ori de câte ori i se va face somn, bebelușul va începe să plângă, iar uneori aceste momente va fi de neconsolat.

5. Vrea atenție – chiar dacă este mic, are nevoie de atenție din partea mamei sale. Încă de la naștere este bine să ai grijă de puiul tău, să îl ții în brațe, să îl mângâi și să îi vorbești. Medicii recomandă ca la naștere bebelușul să fie pus la sânul mamei sale, pentru a-i simți mirosul pielii sale, reușind astfel să se calmeze și să atenueze șocul determinat de naștere. Chiar dacă este mic, bebelușul are nevoie de atenția ta și de aceea este bine să îi vorbești cât mai mult timp posibil.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *