5 motive pentru a-ți alăpta bebelușul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea bebelușului la sân exclusiv până la vârsta de 6 luni, iar mai apoi precizează că ar fi indicată continuarea alăptării până la vârsta de doi anișori ai bebelușului, în paralel cu hrana diversificată.

Laptele matern este considerat cea mai sănătoasă hrană pentru bebeluș, însă decizia de a alege modul de hrănire a bebelușului este lăsată la aprecierea mamei.

Imediat după naștere orice femeie este pregătită pentru a-și alăpta bebelușul, cu excepția cazurilor în care medicul interzice acest lucru. Așa că, chiar dacă ai mameloane plate sau înfundate, cu ajutorul unor persoane de specialitate, vei putea să îți hrănești bebelușul fără probleme.

1. Colostrul – primul vaccin! Se spune că o guriță de colostru (primul lapte al mamei) îi va asigura bebelușului anticorpii necesari pentru maturizarea sistemului imunitar. Organismul bebelușului va fi protejat de îmbolnăviri mult mai bine decât bebelușii hrăniți cu lapte praf.

2. Hrănirea cu lapte matern este mai ușoară – este de la sine înțeles că este mult mai ușor să îți hrănești bebelușul cu lapte matern decât cu lapte praf. De aceea, este bine să iei în calcul acest lucru. Vei avea nevoie de câteva indicații din partea personalului din maternitate, însă vei reuși să te adaptezi acestui proces atât de frumos. Ia în calcul cumpărarea unei pompe de sân, pe care o poți regăsi aici, reușind să extragi laptele matern de la nivelul sânilor, mai ales în prima parte, atunci când bebelușul nu va putea să mănânce chiar tot. În plus, hrănirea bebelușului în timpul nopții este foarte ușoară. Nu trebuie să mai încălzești biberoane sau să prepari laptele praf. Este suficient doar să îți pui bebelușul la sân și acesta va începe să mănânce. Cu toate acestea, atunci când medicul îți recomandă să nu alăptezi din cauza unor motive medicale, atunci trebuie să găsești anumite soluții pentru a-ți fi mai ușor. Ai putea să folosești un încălzitor și sterilizator de biberoane, precum este acesta și astfel totul va fi mai ușor.

3. Risc mai mic pentru cancer mamar sau ovarian! Într-adevăr, femeile care alăptează bebelușul sunt mai ferite de aceste boli decât mamele care decid să nu alăpteze. În plus, vei consuma mai multe calorii prin alăptarea bebelușului, lucru care te va ajuta să îți revii la greutatea normală mult mai ușor decât ți-ai imagina.

4. Laptele matern – un aliment complex! Laptele matern conține tot ceea ce are nevoie bebelușul pentru a se dezvolta cât mai corect. Conține proteine, lipide, glucide, dar și apă. De aceea, se spune că poți alăpta exclusiv bebelușul până la 6 luni întrucât nu mai are nevoie de nimic altceva, nici măcar de apă. Se spune că laptele matern conține apă într-o proporție de 87%, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la nevoia de hidratare a bebelușului. Laptele matern conține acizi grași Omega 3 și Omega 6, dar și acid oleic și palmitic.

5. Fierul – secretat de laptele matern! Acest lucru este foarte important pentru prima perioadă de dezvoltare a bebelușului, contribuind la prevenția anemiilor. Până la vârsta de 6 luni, bebelușii alăptați la sân nu au nevoie de fier întrucât primesc din lapte fierul necesar. Ceea ce trebuie să îi ofere mama în plus este vitamina D, contribuind la sănătatea oaselor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *