Importanţa alăptării

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Faptul că alăptarea este una dintre cele mai sigure şi bune căi de alimentare naturală a nou născutului, îl ştim cu toţii. Însă studiile pe această temă continuă se se facă, tocmai pentru a încuraja şi convinge tinerele mame de importanţa alăptatului la sân.

Young mother breastfeeding her newborn baby son, home bedroom

Picture 1 of 5

Young mother breastfeeding her cute newborn baby son, home bedroom

Evenimentele „Mama şi copilul”
Evenimetele din seria „Mama şi copilul” organizate de „Ce se întâmplă, doctore?”, îşi propun să aducă răspunsuri pentru tinerele mame, în ceea ce priveşte îngrijirea micuţilor, astfel încât acestora să li se ofere toate condiţiile optime de dezvoltare şi creştere.
Prima ediţie a fost dedicată îngrijirii bebeluşilor. Una dintre temele tratate a fost alăptarea, un moment de mare încărcătură emoţională şi de mare importanţă pentru sănătatea copilului, dar şi a mamei.

Medicul Ana Culcer
Medicul Ana Culcer, şeful secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar din Bucureşti, a vorbit despre importanţa alăptatului şi despre calităţile incontestabile ale laptelui matern.

Laptele matern este un element viu
Medicul a vorbit despre importanţa alăptatului, făcând referire la faptul că laptele matern este un aliment viu, plin de anticorpii bolilor pe care le-a parcurs mama.
Conform medicului, laptele matern are în componenţă proteine şi hormoni, extrem de importanţi pentru sănătatea celui mic.

Alăptarea imediat după naştere
Medicul Ana Culcer susţine că cel mic ar trebui pus la sânul mamei în prima jumătate de oră de la naştere. În susţinerea acestor declaraţii, medicul afirmă că în prima jumătate de oră sânul mamei este moale şi nu prezintă riscul de a face hipoglicemie. Varianta adoptată de maternităţi, de a pune copilul la sânul mamei chiar şi la trei zile de la naştere, în cazul operaţiilor de cezariană, nu este o variantă foarte bună, sânul întărindu-se şi chinuindu-se atât mama, cât şi bebeluşul.

Alăptarea în spaţiul public
Referitor la alăptarea copiilor în spaţiul public, medicul Ana Culcer face o arcadă peste timp, amintind de obiceiul Greciei Antice, prin care oricine avea ceva de obiectat în legătură cu o femeie care alăpta în public, era bătut cu pietre. Revenind în timpurile noastre, medicul precizează că alăptarea este firească şi că o femeie care alăptează în public trebuie văzută ca o mamă, nu ca o femeie din punct de vedere sexual.
Sfaturile medicului Ana Culcer s-au încadrat cu mare succes în evenimentul „Mama şi copilul”, eveniment în cadrul căruia s-au reunit specialişti de renume în pediatrie, dermatologie şi stomatologie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *