Cum se produce lactația?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Producția lactației este realizată de hormonul prolactină, care este direct responsabil pentru producerea laptelui matern. Acest lucru se întâmpla destul de ușor, prin stimulare sanului de către bebelus.

Odată ce bebelusul este pus la sanul mamei, creierul mamei va începe sa elibereze prolactina, producand laptele matern. Acest lucru este foarte important pentru succesul intregului proces. Tocmai de aceea, atunci când lactația încă nu a apărut, mai ales atunci când nașterea a avut loc prin intervenție chirurgicala, este indicat sa nu renuntati și sa încercați sa pozitionati cât mai des bebelusul la san. În acest mod, nervii senzoriali vor transmite semnale din ce în ce mai multe creierului, favorizand formarea laptelui matern. Odata ce laptele va trece prin canalele galactofore, organismul va elibera și oxitocina, oferindu-i acestuia o stare generala de bine.

Imediat după naștere, bebelusul va fi hrănit cu colostru – primul lapte matern. Colostrul este foarte vascos și bun din punct de vedere nutritional, oferindu-i copilului șansa pentru o sănătate de fier. Cu timpul, laptele matern se va subtia și va conține o serie întreaga de vitamine și minerale, valoroasa pentru puiul de om.

Tocmai de aceea, pentru ca micuțul tău sa beneficieze de proprietatile nutritive ale laptelui matern, pune-l încă din prima clipa de viața la san, nu ii oferi nimic din biberon și respecta regulile consultantului în alaptare ori ale medicului specialist.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *