5 trucuri pentru stimularea lactației

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Medicii susțin că în 98% dintre cazuri, mamele pot produce suficient lapte pentru copil, mai ales dacă alăptarea este menținută. Însă, există și momente în care mămicile trebuie să apeleze la tot felul de trucuri și de remedii naturale pentru a-și stimula lactația. Iată care sunt acestea:

  1. Alăptează bebelușul la ambii sâni

Unul dintre obiceiurile care pot reduce producția de lapte matern este alăptarea celui mic la un singur sân. Medicii recomandă să încerci metoda de alăptare încrucișată și să pui bebelușul la ambii sâni cel puțin de 2 ori la o masă. Această mișcare are două mari beneficii: bebelușul va fi pe deplin sătul, iar sânii tăi vor continua să producă aceeași cantitate de lapte ca și până acum.

  1. Folosește pompa de sân atunci când este nevoie

Nici nu știi cât de folositoare poate fi o pompă de sân atunci când sânii tăi se simt mult prea încărcați și îți provoacă un disconfort teribil. În primele săptămâni de viață, bebelușii nu mănâncă chiar atât de mult, motiv pentru care se recomandă ca după fiecare masă să te mulgi cu ajutorul unei pompe electrice sau manuale. Laptele poate fi depozitat în pungi speciale la congelator și poate fi folosit în momente critice ca atunci când trebuie să pleci urgent de acasă și în același timp trebuie să te asiguri că bebelușul va primi masa necesară. În plus, golirea periodică a sânilor va ajuta și la producția de lapte matern.

  1. Elimină stresul

Știai că stresul îți poate afecta producția de lapte sau poate chiar la un moment dat să oprească definitiv producția de lapte matern? Elimină stresul din viața ta, învață să gândești pozitiv și să te bucuri de bebelușul tău. Autosugestia este la fel de importantă în acest caz – gândește-te mereu că vei avea suficient lapte pentru a-ți hrăni bebelușul.

  1. Masează-ți sânii înainte și în timpul alăptării

Masajul te va ajuta să scapi de disconfortul sau durerea resimțită în momentul alăptării și în același timp va stimula producția de lapte. Înainte de alăptare cu aproximativ 5 minute, încearcă să îți masezi sânii sub jetul de apă caldă sau să aplici comprese cu apă caldă pe sân, iar în timpul alăptării measează-ți ușor sânii fără a-l deranja însă pe cel mic.

  1. Apelează la ceaiurile pentru stimularea lactației

O variantă destul de des întâlnită printre mămicile care se plâng că nu au destul lapte este folosirea ceaiurilor pentru stimularea lactației. Din categoria plantelor care ajută în acest sens se numără: chimenul, anasonul, urzica, frunzele de melica, cimbrișorul, menta, feniculul, etc.

Recomandarea noastră este ceaiul HiPP Mama Organic Nursing Tea care a fost dezvoltat în colaborare cu profesioniști în domeniul îngrijirii mamei și a copilului, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor doi în perioada alăptării. Ceaiul are în componența sa plante precum anason, fenicul, chimen, lămâiță și roiniță, toate din producția proprie și nu conține zaharuri. Este indicat consumul de 3-4 cești de ceai pe zi, în perioada alăptării.

În concluzie, dacă te confrunți cu o scădere a producției de lapte, nu este cazul să intri în panică ci să te gândești la motivele care ar putea sta la baza acestei probleme. Poate nu ți-ai golit sânii la timp, poate l-ai alăptat pe cel mic de la un singur sân sau poate treci printr-o perioadă mai proastă iar acest lucru se reflectă în cantitatea de lapte produsă. Important este să încerci să remediezi problema și să îți susții organismul cu ajutorul ceaiurilor pentru stimularea lactației, cum este și cel de la HiPP.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *