5 lucruri de care ai mare nevoie atunci când devii mămică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a unui bebeluș este cel mai frumos moment, o etapă a vieții pe care o aștepți cu mare nerăbdare și pentru care te pregătești atent încă din prima zi în care ai aflat că vei deveni mămică.

Atunci când nașterea se apropie mai mult ca sigur vei face aproape orice pentru a avea totul gata pregătit atunci când vei ajunge acasă cu bebelușul de la maternitate. De la pătuț, cărucior, medicamente, creme și unguiente – toate acestea îți vor fi de mare ajutor atunci când bebelușul vine pe lume. Și pentru a afla ce anume îți trebuie ar fi bine să te sfătuiești atât cu medicul pediatru, cât și cu prietenele tale care au trecut prin perioade asemănătoare de curând.

Iată mai jos 5 lucruri de care ai mare nevoie atunci când devii mămică:

 1. Sterilizatoare pentru biberoane, precum sunt acestea sunt foarte utile pentru sănătatea bebelușului. Dacă din anumite motive nu îți poți alăpta bebelușul, hrănindu-l cu biberonul, aceste sterilizatoare îți vor fi de mare ajutor. Ba mai mult decât atât, mai mult ca sigur vei avea nevoie de un sterilizator de biberoane chiar și atunci când îl hrănești natural, îl alăptezi, aproape orice mămică având nevoie de unul-două biberoane pentru păstrarea laptelui matern, pentru apă sau ceai după diversificare.

 2. Pompă pentru sân pe care o poți regăsi aici este utilă mai ales în perioada de început, atunci când cantitatea de lapte matern este mare, iar bebelușul nu poate să îl consume pe tot. Pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate ale sânilor este nevoie ca mama să folosească o pompă pentru sân, reușind astfel să extragă laptele matern suplimentar. De asemenea, atunci când mama nu se află în apropierea bebelușului într-o anumită perioadă, se poate folosi de pompa de sân pentru păstrarea laptelui matern necesar hrănirii bebelușului.

 3. Robot de bucătărie – iată un accesoriu de care vei avea mare nevoie mai ales atunci când diversifici hrana bebelușului. Acesta te va ajuta în prepararea piureurilor, sucurilor de fructe, tocarea și pasărea alimentelor. Unele dintre aceste produse chiar reușesc să prepare la abur hrana bebelușului, acesta consumând o hrana perfect sănătoasă.

 4. Cădiță de baie – iată un alt produs de care vei avea mare nevoie atunci când ajungi cu bebelușul acasă, de la maternitate. Băița bebelușului se face în fiecare seara și în niciun caz nu este bine să îl speli pe cel mic în cada din baie sau în chiuvetă. Are nevoie de câteva condiții speciale, de o cădiță care să fie doar a lui, de un mediu cald și mai ales de multă atenție. Este bine să fierbeți apa înainte și să așezați cădița în dormitorul lui bebe, acolo unde nu există curenți de aer, expunându-l în acest fel răcelilor sau îmbolnăvirilor.

 5. Scaun de masă – acest produs este foarte util mai ales atunci când începi să diversifici alimentația bebelușului. Este dotat cu anumite sisteme de prindere, ferindu-l de lovituri, iar bebelușul va putea avea o poziție confortabilă în timpul mesei, ba chiar mai mult de atât va putea face și numeroase încercări de unul singur, degustând alimentele după voie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *