4 modalități prin care te poți pregăti pentru alăptare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nici bine nu sosește pe lume și deja bebelușul trebuie să fie hrănit. În cazul nașterilor naturale, medicul vă va încuraja să alăptați copilul la nici o oră de la naștere. Prin alăptare, bebelușul primește hrana de care are nevoie, în timp ce mămica deja poate lucra la consolidarea legăturii dintre ea și nou-născut.

Poate că ați respectat toate sfaturile medicului în perioada sarcinii și vă pregătiți temeinic pentru naștere. N-ar fi rău ca înainte de naștere să vă pregătiți și pentru alăptare, mai precis cum decurge o ședință de alăptare, cum să vă ajutați bebelușul să se hrănească, cum să îl puneți la piept și care sunt acele lucruri de care aveți nevoie pentru ca alăptarea să decurgă armonios de fiecare dată. Pregătindu-vă pentru alăptare, vă veți simți mult mai liniștită și mai în control, iar experiența alăptării va fi plăcută și reușită atât pentru dumneavoastră, cât și pentru nou-născut. La urma urmei, ceea ce vă doriți este ca bebelușul să se hrănească bine pentru a crește și a se dezvolta coresponzător.

Din fericire, există câteva modalități prin care vă puteți pregăti pentru alăptare.

  1. Achiziționați produsele și consumabilele necesare. Există câteva produse și consumabile diferite pentru perioada alăptării care vor face ca fiecare ședință de alăptat să fie convenabilă, plăcută, sigură și igienică pentru dumneavoastră și nou-născut. Aici veți găsi încălzitoare și sterilizatoare care se vor dovedi de mare ajutor din primele săptămâni de viață și pe măsură ce bebelușul se acomodează cu biberonul. Foarte utilă este și o cremă calmantă pentru sâni și mameloane. De fapt, cu mult înainte de a naște puteți începe să folosiți o cremă pentru sâni. De fiecare dată când vă masați burta, aplicați puțină cremă și în zona mameloanelor. O piele hidratată, precum și sâni hidratați previn uscarea și crăparea pielii, durerea și disconfortul. Utilizați unt de shea, ulei natural sau puțină lanolină. O pernă specială pentru alăptat vă va permite să stați într-o poziție confortabilă, în timp ce bebelușul va fi la înălțimea perfectă pentru a se prinde de sânul mamei. Tampoanele pentru sâni sunt absolut esențiale, așa că trebuie să le aveți la îndemână, la fel și un sutien confortabil, fără sârme de susținere.
  2. Discutați cu alte mămici care alăptează. Unele dintre cele mai bune sfaturi pe care le puteți obține în ceea ce privește alăptarea sunt cele oferite de alte mămici care au trecut prin perioada alăptării. Puteți discuta cu prietene apropiate, cu vecine, rude sau cu mama dumneavoastră pentru a primi răspuns la orice întrebări ați avea și pentru a scăpa de griji. Nicio întrebare nu este absurdă, așa că puteți să vă întrebați prietenele despre ce anume au mâncat în perioada alăptării, cât timp au alăptat și ce probleme au întâmpinat. De asemenea, este indicat să aflați mai multe informații despre erupțiile dentare la bebeluși, întrucât acest aspect poate influența alăptarea și comportamentul bebelușului.
  3. Optați pentru îmbrăcăminte destinată alăptării. Pentru a ușura alăptarea, luați în considerare achiziționarea unor articole vestimentare care vă permit să vă alăptați copilul fără a fi nevoie să vă dezbrăcați. Sunt numeroase piese vestimentare, precum sutiene, topuri și bluze prevăzute cu fante ascunse, care se vor dovedi deosebit de convenabile atunci când alăptați într-un loc public, cum ar fi într-un restaurant sau într-un parc. De asemenea, aceste articole vestimentare vă permit să vă alăptați bebelușul de cum dă semne că îi este foame, ceea ce este foarte util dacă nou-născutul obișnuiește să plângă dacă nu este alăptat imediat. Pentru multe mămici, alăptarea în spațiile publice ridică tot felul de temeri, griji și preocupări, însă îmbrăcămintea care asigură intimitate previne anxietatea și episoadele de nervi. 
  4. Discutați cu un consultant în lactație. O altă modalitate excelentă de a vă pregăti pentru alăptare constă în discuțiile cu un consultant în lactație sau în participarea la cursuri referitoare la alăptare. Un consultant în lactație este un specialist în domeniul alăptării care vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie în ceea ce privește laptele matern, furia laptelului, cum să vă puneți copilul la piept, cum să îl încurajați să se hrănească atunci când dă semne că refuză, de câte ori să vă alăptați copilul și multe altele.

În concluzie, pentru a vă pregăti să alăptați copilul, este important să achiziționați hainele potrivite pentru alăptare, produsele și consumabilele care oferă siguranța unui alăptat confortabil și igienic, să discutați cu un consultant în lactație pentru a afla mai multe informații despre procesul de alăptare și să purtați discuții sincere despre tot ceea ce vă îngrijorează cu prietenele apropiate și cu alte mămici în care aveți deplină încredere.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *