4 lucruri esențiale pentru venirea pe lume a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a bebelușului este așteptată cu mare nerăbdare, cu entuziasm, dar și cu frici și cu poate prea mult stres. Totuși, acest eveniment atât de important din viața unui cuplu trebuie încununat cu fericire, cu zâmbete și cu multă dragoste și armonie. Stresul, supărările și panica nu trebuie să îl întâmpine pe cel mic.

Dar iată că un motiv de stres pentru mămici – în special pentru mămicile aflate la prima sarcină – este tocmai camera bebelușului și toate lucrurile de care cel mic are nevoie pentru a păși cu încredere în această lume nouă. Poate că v-ați ocupat de piesele de mobilier, de pătuț, de hăinuțe și de articolele de igienă, însă sunt unele lucruri esențiale care vin în ajutorul mămicilor, dar și în ajutorul bebelușilor.

În rândurile următoare, vă atragem atenția asupra unor lucruri la care poate nu v-ați gândit, dar care vă vor fi de mare ajutor.

  1. Umidificator de aer. Indiferent de anotimpul în care veți naște, un umidificator de aer așa cum găsiți aici poate preveni probleme severe legate de sănătatea celui mic, dar și de confort. Vara, aerul poate fi prea fierbinte sau chiar irespirabil, iar iarna, aerul este prea uscat. Aici, intervine umidificatorul care are grijă ca aerul să fie respirabil și curat. Cu siguranță știți deja că aerul uscat susține înmulțirea și răspândirea bacteriilor și virușilor, iar un umidificator contribuie la sănătatea sinusurilor copilului, ceea ce îl va împiedica să se îmbolnăvească. Sunt numeroase opțiuni disponibile care vor arăta foarte frumos în camera bebelușului și care sunt prevăzute cu caracteristici de siguranță, cum ar fi oprirea automată. Majoritatea bebelușilor dorm mult mai bine cu un umidificator în preajma lor, dat fiind sunetul calmant pe care îl produce.
  2. Sterilizator biberoane. Un accesoriu deosebit de practic și de util, sterilizatorul folosește abur pentru a steriliza biberoane, dar și pompe de sân, reușind să distrugă astfel 99,9% din germeni. Un sterilizator poate steriliza chiar și 6 biberoane cu gât standard și cu gât larg în mai puțin de 10 minute.
  3. Protecție pentru salteaua de pat. Pe lângă o saltea sigură și de foarte bună calitate, foarte mult contează și o protecție pentru saltea. La fel ca în cazul saltelei care se recomandă să fie realizată din cele mai bune materiale și, ideal, organice, și protecția pentru saltea trebuie să fie cât mai calitativă. Chiar dacă optați pentru o saltea rezistentă la apă, o protecție pentru saltea vă scapă de mari neplăceri. Umezeala nu va ajunge la saltea sau la cadrul pătuțului, poate fi curățată ușor și spălată la mașină de nenumărate ori. Pentru un culcuș cât mai confortabil pentru bebeluș, pe lângă saltea veți avea nevoie și de câteva cearceafuri frumoase. Din nou, trebuie să acordați atenție sporită materialelor. Unele cearceafuri sunt mai călduroase, altele mai răcoroase ca pentru vară, altele sunt sintetice și altele sunt din bumbac pur. Mai ales în primele luni de viață, este bine să evitați folosirea așternuturilor sintetice.
  4. Masă pentru schimbarea scutecului. Mai ales dacă sunteți mămică pentru prima dată, o masă de schimbat scutece vă poate ajuta să scăpați repede de această sarcină. Cu ajutorul unei astfel de mese, întreaga experiență de schimbare a scutecului va fi mai rapidă și mai puțin stresantă. În plus, puteți alege o masă cu o înălțime potrivită pentru a nu vă apleca de fiecare dată când schimbați scutece și care este prevăzută și cu un spațiu generos de depozitare a tuturor lucrurilor de care aveți nevoie pentru schimbarea scutecului.

Cele mai multe mămici spun că o lumină de veghe este absolut esențială încă de la venirea pe lume a bebelușului și aproape până când cel mic va merge la școală. Fie că bebelușul va avea propria sa cameră, fie că va dormi în camera părinților, o lumină de veghe vă ajută să îl verificați pe timpul nopții și să îl hrăniți fără a-l trezi complet așa cum s-ar întâmpla dacă ați aprinde becul.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *