COPII

Ce poate fi mai frumos decât lumea copilăriei, ce poate fi mai frumos decât să observi copii fericiți?

Ei bine, cei mici devin copii fericiți atunci când sunt bine ingrijiți de către părinți, au parte de educație, sunt sănătoși, apreciati și mai ales iubiți de întreaga familie.

Responsabilitatea de părinte este mare încă din momentul venirii sale pe lume. Și cum până și vorbele din bătrâni spun "copil mare, griji mari", iată că orice etapă din viața copiilor va trebui tratată cu multă răbdare. Primul dințișor, primul său pas, primul cuvânt, prima poezie, prima zi de școală – toate reprezintă trăiri nemaîintâlnite, pe care merită să le simți.

Recomandari pentru stimularea limbajului

kinderstudio_kinetobebe_137

Ce facem când copilul nu vorbește (până la vârsta de 3 ani)? Sfatul logopedului va fi întotdeauna să așezăm obiectele preferate ale copilului la o înălțime care nu îi este accesibilă și să îl încurajăm să pronunțe cuvântul care denumește jucăria respectivă. Important este să nu abandonăm foarte ușor lupta […] mai mult »

Gelozia intre frati – cauze si solutii practice

frati

Gelozia intre frati este o problema frecvent intalnita in toate familiile cu doi sau mai multi copii, indiferent de varsta acestora. De semenea, nu exista diferente de gen, fetitele si baieteii manifestand in egala masura comportamente de acest tip. Gelozia fraterna este, totusi, o manifestare normala si este intalnita sub […] mai mult »