BEBELUȘI

Primul an alături de bebeluși – un an plin de emoții, griji, dar și multe împliniri. Orice bebeluș are nevoie de multă atenție și îngrijire din partea părinților săi pentru a crește mare, așa că în toată această perioadă va trebui să înveți să îi asculți nevoile și să ai grijă ca mica ta comoară să aibă parte de tot ceea ce e mai bun.

Un bebeluș are nevoie de atingeri tandre, dragoste necondiționată, iubire fără margini, dar și de multă îngrijire. Va trebui să afli cum să îl speli, cum să îl înveți să mănânce, cum să îl alăptezi corect, cum să îi schimbi hăinuțele și scutecul, cum să îl plimbi, dar și cum să îi vorbești. Va trebui să te comporți ca un părinte responsabil, încă din prima clipă de viață a puiului tău.

Și nu uita – un bebeluș care zâmbește determină răsplata muncii tale!

Iritaţia pielii bebeluşului – evitarea ei este acum la îndemâna oricărei mămici! Învaţă ce trebuie să faci ca să o previi.

Ce este eritemul fesier? Cum îl identifici? Eritemul fesier, în limbaj popular “opărirea” apare cu o frecvenţă considerabilă în primele luni de viaţă, cauza principală fiind iritaţia produsă de contactul cu urina/scaunele bebeluşului într-un mediu cald şi umed (întreţinut de purtarea scutecului). Recunoaştem eritemul fesier pe baza următoarelor elemente: Iritaţie […] mai mult »

De ce plâng bebelușii? Plânsul micuților între mit și îngrijorare

De cele mai multe ori, plânsul bebelușului tău nu ar trebui să te îngrijoreze foarte tare. Până la urmă, plânsul este modul lor de comunicare cu cei din jur si singura modalitate prin care poate transmite că trec printr-un disconfort. Pentru majoritatea părinților, plânsul bebelușului este un moment frustrant, pentru […] mai mult »

Ce să cumperi pentru ziua botezului

Sfânta taină a botezului reprezintă unul dintre cei mai importanți pași din viața fiecăruia. Este inițierea în creștinătate și în lume a nou-născutului încă din cele mai vechi timpuri. Ziua botezului înseamnă pentru fiecare dintre noi ceva diferit: pentru mămică înseamnă o zi plină de fericire, recunoștință și pace, iar […] mai mult »

Alergia alimentară – cum să îl fereşti pe cel mic de neplăcerile alergiilor acute sau cronice

Copii dezvoltă adesea alergii la alimente. Atunci când vorbim de bebeluși, pericolul ce pândește din mâncare este şi mai semnificativ. De obicei, micuţii dezvoltă alergii odată cu diversificarea, iar efectele pot fi dramatice. De aceea, e important să recunoști semnele alergiei și să-i asiguri copilaşului cel mai bun tratament, la […] mai mult »

Diversificația alimentație lui bebe – 5 lucruri pe trebuie să le ai în vedere mai înainte de a începe

Deja bebelușul tău a făcut șase luni, iar medicul ți-a comunicat că este pe deplin pregătit să încerce gustul supelor sau sucurile de fructe? Iată că te apropii de cea mai frumoasă și mai temătoare perioadă din viața ta și a bebelușului tău, o perioadă cu multe reguli și încercări. […] mai mult »