BEBELUȘI

Primul an alături de bebeluși – un an plin de emoții, griji, dar și multe împliniri. Orice bebeluș are nevoie de multă atenție și îngrijire din partea părinților săi pentru a crește mare, așa că în toată această perioadă va trebui să înveți să îi asculți nevoile și să ai grijă ca mica ta comoară să aibă parte de tot ceea ce e mai bun.

Un bebeluș are nevoie de atingeri tandre, dragoste necondiționată, iubire fără margini, dar și de multă îngrijire. Va trebui să afli cum să îl speli, cum să îl înveți să mănânce, cum să îl alăptezi corect, cum să îi schimbi hăinuțele și scutecul, cum să îl plimbi, dar și cum să îi vorbești. Va trebui să te comporți ca un părinte responsabil, încă din prima clipă de viață a puiului tău.

Și nu uita – un bebeluș care zâmbește determină răsplata muncii tale!

Prima plimbare a bebelușului!

plimbare_bebelus_iarna

Fiecare mămică ar vrea să cunoască dacă este un moment cheie în care să îl poată scoate afară pe bebeluș, la plimbare. Și cum sezonul rece se apropie, mai mult ca sigur, cele mai multe femei se tem să își scoată bebelușul afară prea curând, de teamă să nu răcească. […] mai mult »

Stimularea motorie a bebelusului, beneficii pentru parinti

kinetobebe_028

Parintii trebuie informati cu privire la beneficiile stimularii neuromotorii (kinetoterapiei profilactice) asupra bebelusilor. Dintre acestea putem enumera: un tonus muscular general bun; atingerea etapelor de dezvoltare neuromotorie la varsta biologica; autocunoastere; imbunatatirea schemei corporale; conoasterea mediului inconjurator. Parintii ai caror bebelusi urmeaza programe profilactice de dezvoltare neuro-motorie (gimnastica bebelusului sanatos) […] mai mult »