SUA are cea mai mare rată a mortalității în sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Greu de crezut că o țară atât de avansată precum Statele Unite ale Americii se poate afla pe primul loc în topul negativ al mortalității în sarcină sau după naștere, cauzate de problemele care pot apărea în timpul acesteia.

Gravida spital 1

Picture 1 of 5

La nivel global, rata a scăzut

Este surprinzător mai ales că, la nivel global, rata mortalității în aceste cazuri a scăzut semnificativ, aproape la jumătate, în timp ce în Statele Unite aceasta a crescut cu aproape 30%. Te aștepți poate că această rată să fie ridicată în țări sărace, cu un nivel redus de trai și cu un sistem sanitar aproape inexistent, și nu în SUA, unde condițiile oferite și tratamentele de care poți beneficia sunt printre cele mai bune la nivel modial. Și totuși, aceasta este realitatea.

Care este motivul?

Potrivit celor care au studiat fenomenul îngrijorător, un prim factor care a stat la apriția acestuia este faptul că femeile din SUA devin mame la vârste mai înaintate, ceea ce favorizează apariția pe perioada sarcinii, dar și după, a unor probleme medicale mai complexe. De asemenea, multe dintre sarcini sunt neplanificate, ceea ce înseamnă că viitoarele mame nu au reuțit să-și rezolve eventualele probleme de sănătate, sau stilul lor de viață nu era unul tocmai benefic pentru ea, dar și pentru pruncul care urmează să îl aducă pe lume.

Focus pe copil, nu pe mamă

În Statele Unite, la naștere atenția cea mai mare o primea copilul, iar nu mama. De aceea, în ultima vreme s-a încercat să se renunțe la această abordare, și amândoi să fie tratați cu același interes, pentru că de multe ori s-au înregistrat decese ale mamelor sau a femeilor însărcinate, din cauza unui tratament necorespunzător.

Semnalați tot ce vi se pare în neregulă

De aceea, recomandarea specialiștilor este ca femeile însărcinate, sau cele care tocmai ce au născut, să semnaleze personalului medical orice simptom și orice semn pe care organismul li-l dă, cum că lucrurile nu ar fi tocmai în regulă acolo. Fiecare femeie trebuie să știe ce este și, mai ales, ce nu este normal în această perioadă, iar dacă lucrurile nu par tocmai în regulă, să anunțe imediat. Multe vieți pot fi salvate în aceste cazuri, atât ale mamei, dar și a fătului sau nou-născutului.

Personalul medical, mai implicat

De asemenea, un rol important în acest caz îi revine personalului medical, care trebuie să fie mai implicat, și să nu trateze cu superficialitate problemele care sunt semnalate de aceste femei. Chiar dacă de multe ori sunt alarme false, sunt și destul cazuri în care o procedură corectă și efectuată la timp a dus la un miracol.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com