Cum stabilești vârsta sarcinii și data probabilă a nașterii

Orice femeie însărcinată poate să-și calculeze singură, în anumite limite, vârsta sarcinii, în raport cu unele date care reprezintă momente importante în ceea ce privește fecundația și evoluția în dinamică a sarcinii. Debutul sarcinii se confundă cu fecundația și implicit cu ovulația (eliberarea de către ovar a ovulului, celula sexuală […] mai mult »

Gravide stresate? 5 DAUNE mari ce pot afecta fătul dacă cineva îi stresează mama gravidă

Stresul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre. Oamenii de știință analizează în dese rânduri modul în care stresul afectează umanitatea, dar și felul în care IQ-ul viitorului bebeluș precum și dezvoltarea sa sunt influențate și îi generează probleme mai târziu în viață, dacă cel mic a […] mai mult »

Vine bebe? Iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere mai înainte de naștere!

Venirea pe lume a bebelușului înseamnă multă atenție din partea părinților săi. Probabil că dacă ești la prima ta experiență de acest gen, îți imaginezi că totul trebuie să fie de dinainte pregătit, astfel încât, atunci, la naștere, să profiți din plin de aceste momente atât de frumoase. Și pentru […] mai mult »

Sfaturi cum să rămâi gravidă. De câte ori trebuie să faci dragoste că să rămâi însărcinată

Sfaturi cum să rămâi gravidă. Vine un moment în viața unei femei când își dorește cu ardoare să rămână gravidă și nu are prea multă răbdare până când dorința fierbinte de a-și strânge pruncul la piept nu se împlinește. Nu mereu poți să rămâi gravidă cum ai bate din palme, […] mai mult »

3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre hemoroizi și cum te pot afecta în timpul sarcinii

Hemoroizii reprezintă o afecțiune des întâlnită în rândul persoanelor care suferă de constipație cronică sau chiar de către femeile însărcinate. Aceștia reprezintă niște dilatații venoase patologice, foarte asemănătoare varicelor, situându-se la nivelul canalului anal. De cele mai multe ori, apariția hemoroizilor determină un mare disconfort, inflamația lor putând conduce chiar […] mai mult »

Uită de vergeturi cu uleiul de la Klorane și bucură-te doar de clipele frumoase ale sarcinii

Ești pe cale să devii mămică. Este, poate, cea mai frumoasă perioadă din viața ta. Trăiești minunea de a-ți purta copilul în pântece. Este un sentiment unic pe care doar tu îl trăiești la adevărata lui intensitate. Dar, odată cu asta, simți și schimbările prin care trece corupul tău de […] mai mult »