3 analize pe care trebuie să le realizezi rapid atunci când ai aflat că vei deveni mămică

Sarcina reprezintă perioada cea mai frumoasă din viața unei femei, dar și una dintre perioadele în care trebuie să ajungă în multe cabinete medicale pentru realizarea unor investigații medicale și a analizelor recomandate de către medicul specialist. Dacă ai realizat recent un test de sarcină și ai descoperit că vei […] mai mult »

Câte ecografii se fac în sarcină? Îi pot dăuna copilului? Află adevărul!

ecografie in sarcina

Ecografiile de morfologie fetală sunt importante în sarcină! Dar câte anume? Oare ar putea să facă rău bebelușului aflat în pântec? Dilema apare încă de la prima ecografie realizată. În timpul sarcinii ești nevoită să faci o serie întreagă de investigații. Iar ecografiile de morfologie fetală sunt nelipsite. Așa că […] mai mult »

VIDEO: Iată ecografia în care un bebeluș își dă singur un pumn! Uimitor!

ecografia in care bebelusul isi da singur un pumn

Orice mămică abia așteaptă ecografia de sarcină pentru a-i observa progresele bebelușului. Însă, mare îți este surprinderea atunci când vezi ceva ce alții nu prea au mai întâlnit – bebelușul se bate singur în pântecul mamei. O gravidă din Kansas a fost cu adevărat cutremurată atunci când în timpul efectuării […] mai mult »

Primele analize în sarcină

primele analize în sarcină

Următorul pas după ce ai aflat că ai rămas însărcinată este să te programezi la doctorul tău ginecolog pentru primele analize în sarcină și pentru primul consult. Însă căror proceduri vei fi supusă la cabinetul ginecologului, dar și care sunt primele analize în sarcină, îți spunem noi. Teste de sânge […] mai mult »

Analize obligatorii în sarcină

Analize obligatorii in sarcina

Atunci când venirea pe lume a bebelușului aproape că s-a confirmat, va trebui să asculți cu strictețe recomandările medicului și să încerci să efectuezi o serie întreagă de analize obligatorii în sarcină. Siguranța bebelușului, atunci când se află în pântecul tău, dar și imediat după, reprezintă o prioritate. Tocmai de […] mai mult »

Dublul test

Una dintre cele mai comune analize realizate în timpul primului trimestru de sarcină este dublul test. Acesta presupune o analiză amănunţită a materialului genetic al bebelușului, în așa fel încât să poată fi exclus orice risc de malformaţii congenitale grave. Sindromul Down, fibroza chistică, trisomia 18 determinată de prezența unui […] mai mult »

Amniocenteza

Amniocenteza

Amniocenteza este procedura medicală de diagnostic practicată în cursul sarcinii, după 16 săptămâni, pentru a preleva o cantitate de lichid amniotic din sacul gestaţional. Această probă de lichid va fi apoi analizată în laborator pentru a diagnostica diferite anomalii cromozomiale, biochimice, moleculare sau microbiene, care pot afecta copilul din burtică. […] mai mult »