Vitamina D pentru oase puternice

Copiii mici descoperă lumea și sunt din ce în ce mai activi. Vitamina D este, în mod special, importantă pentru dezvoltarea sănătoasă, în etapa de creștere. Împreună cu calciu, vitamina D joacă un rol important în metabolismul osos și sprijină formarea oaselor sănătoase. Totuși, carențele de vitamina D sunt destul […] mai mult »

Când și cum administrăm vitamina C copilului?

vitamina c

Vitamina C sau acidul ascorbic poate fi găsită în multe fructe și legume proaspete, dar și în numeroase suplimente. Funcțiile sale sunt deja bine cunoscute de oricare dintre noi – ne întărește organismul în fața răcelilor și gripei, acționând împotriva radicalilor liberi, reduce stresul oxidativ și previne îmbătrânirea celulară. Întărirea […] mai mult »

Vitamina D – temelia dezvoltării sănătoase a copilului

Vitamina D

Vitamina D este denumirea generică a unui grup de lipide solubile numite prohormoni, care au un rol esenţial în dezvoltarea organelor interne şi a sistemelor, în special a sistemului osos. Denumită şi vitamina soarelui, deoarece expunerea la soare este principala modalitate prin care organismul uman produce şi activează aceşti prohormoni, […] mai mult »

Faimosul Sportacus vă aduce vitamine şi minerale delicioase

vitamine-LazyTown

Vitaminele, atât de importante în procesul de dezvoltare al organismului, în asimilarea alimentelor şi în sinteza unor fermenţi, contribuie la întărirea sistemului imunitar, în lupta cu bolile şi cu substanţele toxice. Lipsa de vitamine şi minerale din prima parte a vieţii poate avea efecte ireparabile pentru organism. Metabolismul, funcţia reproductivă, […] mai mult »

Vitamine pentru oase

Vitamine pentru oase

Articulaţiile, cartilagiile şi oasele sănătoase sunt o condiţie esenţială pentru menţinerea mobilităţii şi a calităţii vieţii. Vitamina D, “vitamina antirahitică”, s-a dovedit a fi mult mai mult decât atât. Este esenţială pentru reglarea metabolismului fosfo-calcic din organism, pentru utilizarea eficientă a calciului, pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, precum […] mai mult »

Vitamine în sarcină

vitamine-in-sarcina

În perioada sarcinii, necesarul de nutrienți, vitamine și minerale este crescut, deoarece procesul de creștere și dezvoltare al fătului solicită aceste elemente. Până și viitoarea mămică are nevoie de toate acestea pentru a preveni viitoarele probleme, premergătoare nașterii. Toate femeile aflate la vârsta reproductivă (18-45 ani) au nevoie, pe lângă […] mai mult »