3 tipuri de boli de colectivitate

Odată cu începerea grădiniţei sau a școlii, părinţii sunt speriaţi de ideea că își văd copiii expuși infecţiilor de tot felul, mult mai ușor de contactat în colectivitate decât în mediul mai sigur de acasă. Nas înfundat, febră, tuse, strănut, diaree, vărsături, iată „monștrii” care îi îngrijorează atât de mult. […] mai mult »

Rujeola face ravagii în România

Infecție virotică, rujeola face ravagii în România. 12 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate doar în această săptămână. CNSCBT, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile,  a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că România se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o epidemie de rujeolă. Același Institut, responsabil […] mai mult »

Viroza respiratorie

Viroza respiratorie

Viroza respiratorie este o afecțiune comună, îndeosebi în rândul copiilor mici. Cunoscută în termeni populari sub numele de răceală sau guturai, aceasta este o afecțiune acută, de natură virală. Identificată la timp, boala va trece ușor, cu ajutorul unei medicații corespunzătoare. Rinofaringita sau rinita acută sunt două denumiri ce se […] mai mult »