Interesul populației pentru vaccinul antigripal a crescut în estul Transilvaniei

Statistici recente din județul Harghita arată că interesul populației pentru vaccinul antigripal a crescut în estul Transilvaniei. Medicii de familie din Harghita au constatat o creștere a numărului populației interesate de vaccinare. Interesul românilor a putut fi monitorizat prin cantitatea de doze de vaccin antigripal repartizate și utilizate. Primele observații […] mai mult »

Rujeola face ravagii în România

Infecție virotică, rujeola face ravagii în România. 12 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate doar în această săptămână. CNSCBT, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile,  a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că România se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o epidemie de rujeolă. Același Institut, responsabil […] mai mult »

Pro sau contra vaccinare? Iată ce ne spune un medic american despre acest lucru! De ce ar trebui să spunem „NU” vaccinare?

vaccinare

Vaccinarea reprezintă un subiect care stârnește mari controverse în ultima perioadă. Este sau nu bine să ne vaccinăm copiii, apar astfel o serie de opinii pro sau contra. Nu putem spune că este rău dacă ne gândim la milioanele de vieți salvate de aceste invenții medicale. Dr. Jack Wolfson, cardiolog […] mai mult »

EPIDEMIE în rândul copiilor

epidemie

O nouă epidemie de rujeolă ar putea izbucni în România în mod deosebit în rândul copiilor aflați în colectivitate, așa cum anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Rujeola este o boală extrem de contagioasă care se manifestă prin erupții cutanate, febră, mâncărimi, stare generală alterată. Aceasta […] mai mult »

Vaccin ROR

vaccin ROR

Un vaccin ROR protejează copilul împotriva unor afecțiuni grave, care până nu demult au generat epidemii însoțite de urmări neplăcute. Rubeola, oreionul și rujeola sunt cele trei afecțiuni care pot fi prevenite prin administrarea unor doze de vaccinare recomandate de către medicul pediatru. Cele trei afecțiuni, rubeola, rujeola și oreionul […] mai mult »

Vaccin HPV

vaccin HPV

Împotriva Human Papilloma Virus se poate face vaccin HPV. Pericolul infectării este destul de mare, astfel că majoritatea femeilor care se îmbolnăvesc pot dezvolta numeroase forme de cancer de col uterin. Numărul tulpinilor descoperite astăzi, cu pericol de infectare la om, depășește 70. Ce este Human Papilloma Virus? Se cunoaște […] mai mult »

Schema de vaccinare

Schema de vaccinare

Schema de vaccinare 2015 Schema de vaccinare 2015 este cuprinsă în Calendarul Național de Vaccinare. Deși părerile stau pro și contra acestor obiceiuri recomandate de Ministerul Sănătății, în realitate vaccinarea înseamnă o porție întreagă de sănătate. Schema de vaccinare 2015 are în vedere utilizarea a trei doze de vaccin hexavalent […] mai mult »