Ochi obosiți – sfaturi ușor de pus în practică pentru calmarea ochilor

Atunci când petreci mult timp în fața calculatorului, fără să iei pauze dese, ochii obosesc și apare senzație de uscăciune, usturime și chiar arsură. Relaxarea ochilor este esențială, iar în ajutorul tău venim cu câteva recomandări pentru calmarea ochilor obosiţi! Sfaturi de pus în practică pentru calmarea ochilor obosiţi! Senzația […] mai mult »

Cercetătorii au descoperit o relație între luna nașterii și miopie

Un studiu britanic, citat de Press Association, a scos la iveală o relație între luna nașterii și miopie. Copiii veniţi pe lume vara, susțin cercetătorii, prezintă un risc sporit de a fi diagnosticați cu tulburări de vedere. Studiul britanic prezintă rezultatele cercetărilor din cadrul proiectului Twins Early Development Study. Scopul […] mai mult »

Un medic din Sălaj folosește jocurile video pentru tratarea afecțiunilor oftalmologice

Laptopuri, tablete sau smartphone-uri – sunt doar câteva dintre device-urile pe care le utilizăm zi de zi la serviciu, la masă, în mașină sau când mergem pe stradă. Folosite în exces, acestea ne pot afecta vederea. Deși pare paradoxal, un medic oftalmolog din Sălaj ne demonstrează că, dacă e folosită […] mai mult »

Vederea bebelușului

Primele momente de după naștere stârnesc o serie întreagă de curiozităţi. Este sănătos, vede, aude – toate reprezintă frământările oricărei mame, din grijă pentru copilul său. Afectarea vederii poate deveni un handicap major în integrarea socială și profesională și tocmai de aceea este bine să cunoaștem cât mai multe lucruri, […] mai mult »