Boala hemolitică

boala hemolitica

Nu de puține ori am auzit că femeile însărcinate pot fi diagnosticate cu incompatibilitate de Rh. Riscul de a dezvolta boala hemolitică este mare, așa că nu îți rămâne decât să mergi la medic și să faci toate analizele. Boala homolitică apare într-adevăr atunci când între mamă și bebeluș se […] mai mult »

Tratament icter

tratament icter

Excesul de bilirubină cu care se naște copilul conduce la icterul fiziologic. Orice tratament icter necesită multă atenție din partea părinților și a cadrelor medicale. Imediat după naștere, bebelușul va căpăta culoarea galbenă la nivelul tegumentului. Acest lucru nu înseamnă întotdeauna prezența unei afecțiuni. Cauza îngălbenirii pielii este determinată de […] mai mult »

Icter prelungit

Icter prelungit

În mod normal, niciun nou-născut nu este ferit de icter, este o reacţie comună a bebelușului care se datorează cantităţii în exces a bilirubinei. Icterul se manifestă prin îngălbenirea pielii, precum și a părţii albe a globului ocular. Dacă pe parcursul celor 9 luni de sarcină mama purtătoare a intermediat acest proces, reglând […] mai mult »