3 lucruri pe care trebuie să le știi despre toxiinfecția alimentară

Toxiinfecția alimentară reprezintă una dintre infecțiile digestive destul de greu de tolerat de organism și este produsă de consumul de alimente contaminate cu anumite bacterii, paraziți sau virusuri. De cele mai multe ori, toxiinfecția alimentară apare în timpul sezonului cald, răspândirea infecțiilor fiind mult mai ușoară atunci când sunt temperaturi […] mai mult »

Simptome enterocolită

simptome enterocolita

Printre cele mai populare simptome enterocolită putem aminti durerile pronunțate de burtică, vărsături, lipsa poftei de mâncare și febra ridicată. Toate acestea conduc la deshidratare și la riscuri accentuate în cazul în care boala este neglijată. Enterocolita este o afecțiune mereu actuală, ce pune de fiecare dată numeroase semne de […] mai mult »

Enterocolita la copii

Enterocolita la copii

Vara, milioanele de microbi și virusuri se răspândesc mai repede, procesul fiind favorizat de creșterea temperaturii. Chiar și plecarea în concediu poate duce la schimbări în alimentaţie care ajută la înmulţirea microorganismelor dăunătoare. Așa că trebuie să ai mare grijă atât la hrana pe care i-o dai copilului tău, cât […] mai mult »

Cât de periculoasă este enterocolita?

Cat de periculoasa este enterocolita

Sezonul de vară este cel care dă startul majorităţii cazurilor de enterocolită. Cei mai afectaţi sunt copiii, deoarece stomacul lor este mai sensibil și alimentele care au suferit modificări organoleptice în urma temperaturilor necorespunzătoare nu sunt tolerate. Există, însă, și agenţi infecţioși implicaţi preponderent în îmbolnăvirile apărute în sezonul rece, […] mai mult »