Depresia

Depresia este boala secolului XXI, pentru că da, depresia este o boală și nu doar un sentiment așa cum este tristețea, de pildă.

Factorii care contribuie la instalarea depresiei sunt numerosi, țin de stilul nostru de viață, de competitivitatea tot mai acerbă, de stresul cotidian, de lipsa banilor etc. Depresia este rezultatul intersectării mai multor factori de natură socială, bilogică, psihologică, economică, la care se mai pot adăuga și alții.

Diferența între tristețe și depresie constă în persistența stării, care se poate prelungi pe durata unei zile, zilnic sau chiar până la două săptămâni, în unele situații chiar luni.

Depresia poate apărea în momentul în care are loc o modificare în structura sau funcționarea creierului. De asemenea, depresia poate fi ereditară, moștenită genetic de la unul dintre membrii familiei. Cei mai predispuși la depresie sunt cei care suferă de boli incurabile sau persoanele cu o atitudine pesimistă, negativistă, precum și aceia care prezintă o stimă de sine extrem de scăzută.

Depresia este o boală ce trebuie tratată cu seriozitate, atât de cel ce suferă de această afecțiune, precum și de cei apropiați lui, care într-o astfel de situație trebuie să-l asculte, încurajeze și să nu-l critice sau să-l înlăture.

Top 5 motive pentru care nu trebuie să renunți la consumul de cafea

În timp ce unii îl consideră un viciu, iar alții îl privesc ca pe o plăcere vinovată, consumul moderat de cafea are efecte benefice pentru sănătate. Diverse studii realizate de numeroși medici și nutriționiști confirmă acest lucru, cofeina fiind unul dintre ingredientele care transformă cafeaua într-o băutură sănătoasă. Fiind bogată […] mai mult »

După naștere, toate femeile ar putea trece printr-o perioadă de depresie postpartum! Află care sunt riscurile ca tu să suferi de depresie postpartum!

depresie postpartum

O mare bucurie şi o mare uşurare – astfel de sentimente le încearcă pe proaspetele mămici. Cu toate acestea, viaţa nu este întotdeauna roz și poți suferi de depresie postpartum după naștere. Primele câteva săptămâni după naştere sunt foarte dificile pentru o femeie. Mai mult de jumătate din proaspetele mămici […] mai mult »

Remedii depresie

depresia

În funcție de cât de avansată este depresia, fie că este la copii sau adulți, specialiștii recomandă: terapie/consiliere, tratament medicamentos sau ambele, combinate. Pentru depresiile ușoare, odihna, alimentația și chiar sportul constituie remediile eficiente în tratarea depresiilor. În privința copiilor, părinți trebuie să fie extrem de precauți, încurajarea, răbdarea sunt […] mai mult »

Depresia Postpartum la Tătici

depresia

Surprinzător, dar, da, și tăticii suferă de depresie, de tristețea după naștere. Faptul că ei comunică mai puțin, că evită să-și exprime sentimentele, nu înseamnă că nu sunt afectați de acest proaspăt eveniment. Dintr-o dată trebuie să-și împartă soțiile cu această nouă fiintă, atât de mică, inocentă și lipsită de […] mai mult »

Depresia Postpartum la Mămici

depresia

Depresia Postpartum la mămici se manifestă în primele zile după naștere și se poate prelungi până la două săptămâni. Cunoscută și sub numele de tristețea după naștere, depresia postpartum apare în urma unor dereglări hormonale, noile griji și responsabilitățile legate de firava ființă apărută recent în viața mamei pot conduce, de asemenea, […] mai mult »

Tipuri de depresie

depresia

Contrar așteptărilor, depresia este de mai multe feluri, iar specialiștii au depistat mai multe tipuri: Depresia Majoră are repercusiuni auspra întregului corp. Instalarea sa provocând dezechilibre în alimentație, somn, activitatea fizică, precum și dificultăți de concentrare. Depresia Majoră reprezintă și unul din factorii care poate conduce la suicid. Depresia Postpartum […] mai mult »