Copiii cu probleme cardiace grave pot fi operați gratuit la Sibiu

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Anual, în România, aproximativ 2.000 de copil sunt diagnosticați cu probleme cardiace grave, iar sigura șansă a acestora de a supraviețui este operația. Din păcate, doar un sfert dintre aceștia ajung să facă această intervenție care le poate salva viața.

Copil inima 1

Picture 1 of 5

3 centre specializate de chirurgie cardiologiă pediatrică în toată țara

Vârstele la care acești copii sunt diagnosticați diferă, iar unii dintre ei au primit verdictul chiar din perioada intrauterină. Din păcate, pentru mulți dintre copiii care sunt diagnosticați cu probleme cardiace grave, acest lucru înseamnă din start, o condamnare chiar la moarte. În toată țara există doar trei astfel de centre specializate în chirurgie cardiologică pediatrică, unde cei mici pot fi operați, dar prea puțini sunt cei care ajung să le treacă pragul.

Șansa la o viață normală

Sibiul este locul unde în fiecare an, o echipă alcătuită din medici din țară, împreună cu specialiști din Marea Britanie și Suedia încearcă să le dea cât mai multor copii cu probleme cardiace grave șansa la o viață normală. Intervențiile chirugicale sunt realizate gratuit, iar mulți dintre copiii operați aici au avut parte de un nou început.

Banii provin din donații

Intervențiile, chiar dacă pentru micuții pacienți sunt gratuite, costă în realitate aproximativ 7.000 de euro, care sunt acoperiți însă din donațiile oferite. Statul decontează anual doar aproximativ 500 de astfel de interveție, când numărul real al acestora ar fi, de fapt, de cel puțin patru ori mai mare. Și atunci, ce se întâmplă cu acești copii pentru care părinții nu-și permit intervenția chirugicală?

Situația este diferită în străinătate

Mulți dintre medicii din străinătate care operează alături de cei români cazurile de la Sibiu susțin că în țările lor această problemă, practic, nu există. Aproape toți copiii tratați ajug la vârstă adultă, în timp ce în România situația este una cu adevărat dramatică.

Liste de așteptare uriașe

Din păcate, nici măcar intervenția chirurgicală nu le poate garanta celor mici faptul că se vor vindeca. Acest lucru se întâmplă deoarece, de prea multe ori, operațiile sunt făcute prea târziu. Listele de așteptare sunt imense, și nu de puține ori micuții pacienți pierd această luptă nedreaptă. Cu toate acestea, statul român încă nu face prea multe pentru ca această problemă să fie rezolvată, iar de multe ori și pacienții ridică neputincioși din umeri. Dreptul acestor copii la o viață normală este răpit cu bună știință, și aproape nimeni nu face ceva ca acest fenomen să fie controlat.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com