Bacteriile intestinale şi autismul

Autismul este o tulburare a creierului care influenţează capacitatea de comunicare şi relaţionare cu cei din jur şi este răspunzătoare de percepţia şi procesarea greşită a informaţiilor senzoriale. Afecţiunea poate dura toată viaţa, însă tratamentele potrivite o pot ameliora, existând şi cazuri în care subiecţii respectivi pot trăi independent. Astfel, […] mai mult »

Părinți și specialiști reuniți la IACB 2018

Conferința Internațională IACB 2018 vine că o continuare firească după succesul de anul trecut și devine cel mai important eveniment din România dedicat autismului. Conferința este organizată de către AITA-Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, numeroși […] mai mult »

Conferința IACB 2018

Fiind la a doua ediție, IACB 2018 aduce la București și anul acesta specialiști români și internaționali consacrați în domeniul autismului, devenind în mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului. Conferința este organizată de către AITA – Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și se va desfășura între […] mai mult »

Săptămâna Altfel la AITA . O săptămână de terapie pentru toți copiii cu autism, indiferent de orașul din care provin.

saptamana aita

În sprijinul părinților, Asociația AITA a pregătit un program special pentru părinții și copiii din țară, și îi invită pentru o săptămână la AITA, unde copilul va fi evaluat, va beneficia de un plan de intervenție personalizat, va lucra împreună cu echipă lui și uneori alături de părinte, între 3 […] mai mult »

Educatorii – mai pregătiți pentru primirea copiilor cu autism în grădinițe

În fiecare an în luna aprilie, Asociația AITA organizează cursuri gratuite pentru educatorii și învățătorii din București, chiar la ei în grădinițe, pentru a-i sprijini în demersul lor de a primi, integra și înțelege cât mai armonios copiii cu autism. Despre aceste cursuri și despre copiii au autism stăm de […] mai mult »

Semnele și simptomele tulburărilor TSA

Tulburările de spectru autist sau, așa cum mai sunt numite, tulburările TSA reprezintă o denumire atribuită unei serii de afecțiuni similare, inclusiv sindromul Asperger, care afectează interacțiunea socială, comunicarea, interesele și comportamentul persoanei suferinde. În cazul copiilor care suferă de TSA, simptomele sunt observabile înainte de vârsta de trei ani, […] mai mult »

Asociația Miliz Children

Abia înființată, Asociația Miliz Children apare ca o mână de ajutor în viața copiilor care se confruntă cu TSA, tulburări pervazive, dar și cu diferite alte tulburări de comportament, care rod neîncetat din armonia unei familii. Chiar dacă Asociația Miliz Children a fost fondată cu scopul de a se ocupa […] mai mult »

Studiile arată că 50% dintre copiii bolnavi de autism se pot vindeca

Autismul este o tulburare de dezvoltare neuro-psihică, catalogată ca fiind extrem de severă. Este tulburarea centrală din cadrul unui sistem amplu de tulburări neuro-psihice şi de dezvoltare. Autismul implică o serie destul de amplă de manifestări, gravitând în jurul unor dificultăţi şi particularităţi specifice. Astfel, acesta se manifestă prin dificultăţi […] mai mult »