7 lucruri de care au nevoie familiile copiilor cu autism

În lumea familiilor care trăiesc în fiecare zi cu autism se învârt zilnic medici, terapeuți, centre, principii terapeutice de respectat, cărți de citit, medicamente de administrat, programări de făcut, dincolo de dificultățile legate de acceptarea și înțelegerea diagnosticului. Psihologul Daniela Gavankar, de la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, ne […] mai mult »

Importanţa însoţitorului de şcoală pentru copiii cu autism

Autismul afectează copilul pe trei mari arii: comunicare și limbaj, socializare și comportament. Aceste trei aspecte sunt esențiale pentru viața socială, astfel integrarea copilului în învățământul de masă este perceput, mai ales de către părinți, ca fiind o dificultate. În ciuda denumirii pe care o poartă Shadow-ul (umbra) este persoana […] mai mult »

Autismul poate fi detectat încă de la naștere cu testul genetic REALITY

Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilăriei, cu o rată de prevalenţă în creștere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%. Autismul este […] mai mult »