SĂNĂTATE

Sănătatea înseamnă frumusețe, indiferent că vorbești de un nou-născut sau de un adult.

Sănătatea se citește în ochi, pe pielea frumoasă și catifelată. Învață cum să previi și tratezi boli precum depresia sau varicela, învață să ai grijă de corpul tău și fii un model bun pentru copilul tău, pentru că faptele tale îi vor modela personalitatea și comportamentul său de mai târziu.

Cercetătorii au descoperit o relație între luna nașterii și miopie

Un studiu britanic, citat de Press Association, a scos la iveală o relație între luna nașterii și miopie. Copiii veniţi pe lume vara, susțin cercetătorii, prezintă un risc sporit de a fi diagnosticați cu tulburări de vedere. Studiul britanic prezintă rezultatele cercetărilor din cadrul proiectului Twins Early Development Study. Scopul […] mai mult »

Medicii britanici au declarat extirparea amigdalelor inutilă

Amigdalectomia, intervenția chirurgicală de îndepărtare a amigdalelor, este practicată de aproape un secol. Recent însă, medicii britanici au declarat extirparea amigdalelor inutilă, făcând dezvăluiri șocante. În caz de infecții recidivante sau de obstrucție a căilor aeriene, se recurge adesea la amigdalectomie. În anii ’50 – ’60, intervenția era extrem de […] mai mult »

Interesul populației pentru vaccinul antigripal a crescut în estul Transilvaniei

Statistici recente din județul Harghita arată că interesul populației pentru vaccinul antigripal a crescut în estul Transilvaniei. Medicii de familie din Harghita au constatat o creștere a numărului populației interesate de vaccinare. Interesul românilor a putut fi monitorizat prin cantitatea de doze de vaccin antigripal repartizate și utilizate. Primele observații […] mai mult »

Rujeola face ravagii în România

Infecție virotică, rujeola face ravagii în România. 12 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate doar în această săptămână. CNSCBT, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile,  a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că România se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o epidemie de rujeolă. Același Institut, responsabil […] mai mult »

Diferența dintre impotență , infertilitate și sterilitate

Majoritatea dintre cei care nu cunosc prea bine termenii de impotență, infertilitate și sterilitate îi consideră a fi denumiri diferite pentru aceeași problemă. Cu toate acestea, specialiștii ne asigură că lucrurile nu stau deloc așa, iar între cei trei termini aparent cu același sens există diferențe semnificative, iar primii care […] mai mult »