Un dulce sănătos pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Beneficiile consumului de lapte sunt multiple, motiv pentru care încercăm să-l includem în dieta copiilor noștri sub diverse forme, într-o varietate de preparate gustoase și cât mai atractive vizual, însă trebuie să avem în vedere și calitatea acestor produse.

Rfturile magazinelor alimentare sunt pline cu produse frumos ambalate, dar de o calitate net inferioară celor preparate în propria bucătărie.

Ajutor de nădejde pentru mămicile gospodine este cartea ,,Produse din lapte preparate în bucătărie’’, un adevărat ghid al gustului desăvârșit.

Desprinsă din paginile acestei cărți, rețeta de iaurt cu fructe, un desert prietenos pentru copii, necesită următoarele ingrediente:

  • 500 ml lapte integral
  • 50 ml iaurt simplu
  • 50 g pulpă de fructe proaspete sau congelate
  • 40 g zahăr, opțional

Încălziți laptele la 90 °C și mențineți-l fierbinte timp de 10 minute. Răciți apoi laptele la o temperatură de însămânțare de aproximativ 35 °C. Adăugați iaurtul natural. Mențineți iaurtul la cald (în cuptor termostat, în baie de apă, la circa 44 °C, timp de 4-5 ore sau la temperatura camerei, la 21 °C, aproximativ 18 ore). Pasați fructele și amestecați-le cu iaurtul. Adăugați cu grijă fructele în iaurt. Este avantajos dacă fructele sunt ușor încălzite. Astfel, iaurtul rămâne mai dens, cu o consistență omogenă. Dacă este necesar, adăugați zahăr după gust. Turnați masa bine amestecată în borcane preîncălzite și închideți borcanele. Păstrați-le în frigider, la maxim 6 °C.

În acest mod simplu obțineți o gustare delicioasă pentru micii pofticioși.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *