5 analize medicale pe care trebuie să le faci dacă nu rămâi însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dorința de a avea un copil este mare în orice cuplu. Cu toate acestea, este posibil ca deși îți dorești să nu rămâi însărcinată. Însă nu trebuie să fii deloc dezamăgită sau să îți pierzi speranța pentru că lucrurile se pot rezolva.

analizeMai înainte de toate ar trebui să consulți un medic specialist, pe care îl poți regăsi aici și care va reuși să stabilească în funcție de consultația inițială și de istoricul tău medical un set complet de analize medicale pe care trebuie să le realizezi. Mai apoi, în funcție de rezultatele analizelor medicale va stabili și un tratament corespunzător, rezolvând astfel problemele avute și ajutându-te să ai un bebeluș. Desigur, ar trebui ca și partenerul să realizeze o spermogramă și spermocultură.

Iată mai jos 5 analize medicale pe care trebuie să le faci dacă nu rămâi însărcinată:

  1. Profilul hormonal – cuprinde FSH, LH, prolactina, progesteron, estradiol, precum şi markerii endocrini TSH, T3 şi FT4. Aceste analize medicale, pe care le puteți face aici,  sunt foarte importante pentru femeile care nu rămân însărcinate. Acestea determină anumite probleme hormonale sau disfuncții ale tiroidei care te împiedică să ai un bebeluș.
  2. ecografie transvaginală – aceasta este foarte importantă în cazul unei situații de acest fel. Este foarte important ca medicul să observe starea uterului, acesta trebuind să fie curat, să nu aibă fibroame, chisturi. De asemenea, tot prin ecografia transvaginală se va observa starea ovarelor – dacă acestea sunt polichistice s-ar putea să fie o problemă și medicul să prescrie un tratament de specialitate.
  3. CA 125 – aceasta este o analiză în care se prelevează probe de sânge și care încearcă să identifice starea ovarelor polichistice.
  4. Histerosalpingografie – aceasta este o analiză ce se efectuează atunci când tratamentul nu dă rezultatele dorite și femeia nu poate rămâne însărcinată. Aceasta examinează starea trompelor uterine și se poate realiza atunci când în istoricul medical determină necesitatea acesteia. Cu ajutorul său se pot desfunda trompele uterine, determinând astfel apariția sarcinii.
  5. Screening de trombofilie – această analiză medicală este foarte importantă și este solicitată de către medic mai ales în cazul femeilor care nu reușesc să țină o sarcină, având mai multe avorturi spontane. Se încearcă să se observe dacă femeia suferă sau nu de trombofilie, o boală caracterizată de acumularea unor cheaguri de sânge ce determină avorturile spontane, preeclampsia sau chiar nașterea unui bebeluș decedat.

Toate aceste analize sunt foarte importante pentru femeile care nu reușesc să rămână însărcinate sau pentru cele care deși au rămas însărcinate nu au reușit să ducă sarcina la termen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com