7 povești despre infertilitate. Tu le știai?

În viața unor cupluri apare o situație complexă și adesea neînțeleasă pe deplin, care generează multă confuzie în jurul ei: infertilitatea. Vă invit să descoperiți cele mai frecvente povești românești despre infertilitate, adânc înrădăcinate în cultura noastră populară: Povestea 1 – ”Este ușor să rămâi însărcinată!” Dacă acest lucru ar […] mai mult »

Sindromul ovarelor polichistice

sindromul ovarelor polichistice

Peste 7% dintre femei suferă de sindromul ovarelor polichistice, fiind una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ginecologice, care dau mari bătăi de cap femeilor. Sindromul ovarelor polichistice apare întrucât organismul produce mai mulți hormoni masculi androgeni, lucru ce va cauza în timp absența ovulației sau ovulație rară. Despre SOP […] mai mult »

Infertilitate masculină

infertilitate masculina

Tot mai multe cupluri se confrunta cu incapacitatea de a avea un copil. Iar acest lucru poate avea drept cauza problemele de infertilitate masculină. Reproducerea reprezintă modalitatea prin care oamenii, în particular, şi toate organismele vii, în general, asigură perpetuarea speciei. De cele mai multe ori, atunci când cuplurile îşi […] mai mult »

Infertilitatea la femei

Infertilitatea la femei

În cazul femeilor, infertilitatea reprezintă neputinţa de a rămâne însărcinate după încercări repetate, în decursul mai multor ani. Însă nu doar femeile pot fi infertile, ci şi bărbaţii. O treime din cuplurile infertile au la bază probleme ale femeilor, o altă treime, probleme ale bărbaţilor, iar ultima treime reprezintă o […] mai mult »

Tratament infertilitate

Tratament infertilitate

Cuplurile care se confruntă cu infertilitatea vor căuta să îşi rezolve problemele. Însă niciun tratament sau nicio alternativă nu poate fi „autoprescrisă”, ci trebuie realizată la iniţiativa doctorului curant. Cu toate acestea, Mamă de Profesie vă dă alternativele pentru fertilite, pentru o informare corectă. Tratamentele pentru fertilitate pot fi grupate […] mai mult »

Stimularea ovariană

Stimularea ovariană are în vedere producerea de către organism a mai multor foliculi maturi în timpul ciclului menstrual. În acest mod, infertilitatea femeilor care suferă de anovulație ar putea fi combătută mai ușor, iar viitoarea mămică va fi fericită că își va putea ține în brațe bebelușul mult visat. Stimularea ovariană […] mai mult »