Din ce în ce mai frecventă, problema infertilităţii este întâmpinată cu diverse soluţii, programe şi terapii, astfel încât fiecare cuplu să poată găsi o soluţie potrivită problemelor de care se loveşte în încercarea de a aduce pe lume un copil.
Programul FIV-O şansă pentru cuplurile infertile
Programul Fiv-O şansă pentru cuplurile infertile îşi propune să vină în ajutorul tinerilor care se confruntă cu acestă problemă. Bugetul alocat este de 13.800.000 lei, iar unităţile sanitare unde se poate aplica programul sunt selectate de către Agenţia Naţională de Transplant pentru Fertilizare în Vitro.
Voucher- Program FIV
Sprijinul financiar constă în acordarea de două vouchere acordate pentru fiecare solicitare, vouchere ce conţin numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal şi numărul de înregistrare alocat. Vocherul pentru tratament medicamentos are o valoare de 4.600 lei, iar voucherul pentru intervenţia medicală reprezintă suma de 9.200 lei.
Suma alocată
Programul asigură celor acceptaţi, suma de 13.800 lei în vederea unei proceduri de fertilizare în vitro, hotărâre luată în cadrul Consiliului General al Capitalei
Acest proiect, îşi propune să vină în sprijinul financiar a 1.000 de cupluri infertile, desfăşurându-se pe perioada iunie 2018-decembrie 2019.
Condiţii de participare
Pentru ca un cuplu să poată beneficia de acest program, ar trebui să întrunească anumite condiţii. Cuplul trebuie să fie autolog sau partenerul să sufere de azoospermie, fiind incluse şi procedurile care presupun donatorii de spermă, vârsta partenerei să fie cuprinsă între 24 şi 45 de ani, iar indicele de masă corporală al acesteai să fie între 20 şi 30.
FIV
FIV reprezintă procesul de reproducere umană asistată medical, care presupune combinarea unui ovul cu un spermatozoid într-un mediu de laborator, strict controlat şi monitorizat.
Etapele acestei proceduri sunt multimple şi foarte importante. Se demarează cu o investigaţie histeroscopică, o stimulare ovariană, urmează recoltarea ovocitelor, fertilizarea şi, la final, transferul embrionar în uterul viitoarei mame. Etapele menţionate sunt un cumul de teste, proceduri şi tratamente care au ca scop aducerea pe lume a unui copil. Parte dintre aceste etape se desfăşoară în laborator, într-un mediu sigur şi bine departajat.

Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting
Respectând limba română şi cititorii, documentându-mă permanent cu interes şi asumare, informându-mă despre tot ceea ce apare nou în domeniile abordate, scopul meu este de a redacta articole corecte, bogate informaţional, fluente, sistematizate, accesibile şi utile.