FIV

În ultima perioadă tot mai multe cupluri suferă de infertilitate, astfel că unul din cinci cupluri se luptă cu o astfel de problemă. Atunci când nimic nu pare să meargă veți putea găsi totuși o soluție – fertilizarea in vitro (FIV).
Se poate vorbi despre un cuplu infertil atunci când după un an de încercări sexuale neprotejate, mama nu poate rămâne însărcinată.
Până la a recurge la procedura de FIV - fertilizare in vitro se poate opta pentru crearea unui stil de viață sănătos, prin eliminarea tuturor situațiilor stresante, dar și reglarea conduitei alimentare. În cazul în care nici de această dată nu ați avut succes, atunci cei doi parteneri sunt îndrumați să se prezinte la medic pentru diagnosticare și tratament. De cele mai multe ori, infertilitatea se datorează unor disfuncții endocrine, la fel cum și impermeabilitatea trompelor poate fi o altă problemă. Și chiar dacă aproape de fiecare dată, femeia ajunge să se învinovățească de întârzierea apariției copilului în viața de cuplu, nu se poate spune că numai ea este cauza, existând la fel de bine situația în care bărbatul să fie susceptibil de infertilitate. Toate aceste lucruri se pot trata astăzi, grație tehnologiei medicale atât de avansate. Iar atunci când tratamentul, se pare, nu a avut succes, se va recurge la procedura inseminării artificiale, care presupune transferul spermei în uterul mamei. În cazul în care nici de această dată nu se obțin rezultatele dorite, atunci se poate recurge la fertilizarea in vitro (FIV), o tehnică medicală tot mai căutată și cu multe șanse de succes.