5 metode contraceptive pe care este bine să le cunoști pentru a nu rămâne însărcinată

Metodele contraceptive sunt foarte importante, ferind femeia de o sarcină nedorită. Cu toate acestea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în fiecare an, pe segmentul de vârstă 15-19 ani se înregistrează 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina. Ca atare, numărul avorturilor este foarte […] mai mult »

Anticoncepționale naturale

anticonceptionale naturale

Anticoncepționale naturale nu există, există mai degrabă metode naturale de contracepție de care te poți folosi pentru a preveni apariția unei sarcini nedorite. Fie nu ești încă pregătită pentru a deveni mămică, fie te afli imediat după o naștere sau pur și simplu problemele medicale nu îți permit să rămâi […] mai mult »

Efectele anticoncepționalelor

efectele anticonceptionalelor

Dintre efectele anticoncepționalelor amintim atât reglarea ciclurilor menstruale, cât și împiedicarea unei sarcini nedorite. Ori de câte ori consumăm astfel de pilule nu avem cum să nu ne gândim atât la efectele pe care le așteptăm, cât și la efectele adverse pe care aceste medicamente le generează. Fiind vorba de […] mai mult »

Metode contraceptive naturale

Metode contraceptive naturale

Pentru a preveni apariţia unei sarcini nedorite şi pentru a evita pastilele anticoncepţionale, există unele metode contraceptive naturale, precum metoda calendarului sau coitus interruptus. Care sunt aceste metode şi cât sunt ele de eficiente, puteţi afla din acest material. Coitus interruptus: este o metodă de contracepţie prin care penisul se […] mai mult »

Anticonceptionale și Metode Contraceptive

Anticonceptionale

Metode contraceptive Anticoncepționalele și prezervativele sunt două dintre metodele cele mai utilizate pentru preîntâmpinarea unei sarcini. Pe lângă acestea, mai sunt alte câteva, cu rată de succes mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Metoda calendarului este o metodă contraceptivă naturală și sănătoasă, însă necesită răbdare și abstineță, pentru că trebuie […] mai mult »