PRECONCEPȚIE

În preconcepție cei doi parteneri de cuplu planifică cu grijă momentul în care vor deveni părinți. Trecând dincolo de dorințe, perioada de preconcepție înseamnă crearea unui stil de viață potrivit pentru ca pântecul mamei să prindă viață, să poată crește și să se poată dezvolta cum se cuvine.
Și cum pentru formarea unei vieți este nevoie de implicarea celor doi parteneri, în preconcepție este importantă atât sănătatea mamei, cât și cea a tatălui. Așa că, efectuarea analizelor de dinainte de sarcină este obligatorie pentru evaluarea sănătății celor doi. În plus, doar împreună vor putea crea un bebeluș sănătos și dornic de a se naște.
În preconcepție îți vei planifica în detaliu viitoarea sarcină, ținând cont de recomandările medicilor specialiști, vei cunoaște ce anume ai voie să faci și mai ales ce reguli nu ai voie să încalci. Și chiar dacă întreaga atenție se concentrează uneori asupra celor nouă luni de viață intrauterină, grija va trebui să fie mult mai mare mai înainte ca testul de sarcină să fie pozitiv.

5 metode contraceptive pe care este bine să le cunoști pentru a nu rămâne însărcinată

Metodele contraceptive sunt foarte importante, ferind femeia de o sarcină nedorită. Cu toate acestea, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în fiecare an, pe segmentul de vârstă 15-19 ani se înregistrează 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina. Ca atare, numărul avorturilor este foarte […] mai mult »

Calculator ovulație. Cum să îți calculezi perioada fertilă inclusiv pentru ciclu neregulat

Un calculator ovulație te poate ajuta să îți calculezi perioada fertilă și, în acest fel să știi fie să te protejezi pentru a nu rămâne însărcinată, fie, dimpotrivă, să renunți la mijloacele contraceptive, dacă îți dorești să ai un bebe. Ai aici primele semne care îți arată că ești însărcinată. […] mai mult »

7 povești despre infertilitate. Tu le știai?

În viața unor cupluri apare o situație complexă și adesea neînțeleasă pe deplin, care generează multă confuzie în jurul ei: infertilitatea. Vă invit să descoperiți cele mai frecvente povești românești despre infertilitate, adânc înrădăcinate în cultura noastră populară: Povestea 1 – ”Este ușor să rămâi însărcinată!” Dacă acest lucru ar […] mai mult »

Află totul despre ovulație!

ovulatie

Atunci când vă doriți să rămâneți însărcinată va trebui să aveți în vedere care este perioada fertilă. Lucrurile sunt de cele mai multe ori simple atunci când știți cu exactitate care este data menstruației, precum și atunci când ciclul menstrual are o durată regulată, de 28 de zile. În cazul […] mai mult »