PRECONCEPȚIE

În preconcepție cei doi parteneri de cuplu planifică cu grijă momentul în care vor deveni părinți. Trecând dincolo de dorințe, perioada de preconcepție înseamnă crearea unui stil de viață potrivit pentru ca pântecul mamei să prindă viață, să poată crește și să se poată dezvolta cum se cuvine.
Și cum pentru formarea unei vieți este nevoie de implicarea celor doi parteneri, în preconcepție este importantă atât sănătatea mamei, cât și cea a tatălui. Așa că, efectuarea analizelor de dinainte de sarcină este obligatorie pentru evaluarea sănătății celor doi. În plus, doar împreună vor putea crea un bebeluș sănătos și dornic de a se naște.
În preconcepție îți vei planifica în detaliu viitoarea sarcină, ținând cont de recomandările medicilor specialiști, vei cunoaște ce anume ai voie să faci și mai ales ce reguli nu ai voie să încalci. Și chiar dacă întreaga atenție se concentrează uneori asupra celor nouă luni de viață intrauterină, grija va trebui să fie mult mai mare mai înainte ca testul de sarcină să fie pozitiv.

7 povești despre infertilitate. Tu le știai?

În viața unor cupluri apare o situație complexă și adesea neînțeleasă pe deplin, care generează multă confuzie în jurul ei: infertilitatea. Vă invit să descoperiți cele mai frecvente povești românești despre infertilitate, adânc înrădăcinate în cultura noastră populară: Povestea 1 – ”Este ușor să rămâi însărcinată!” Dacă acest lucru ar […] mai mult »

Află totul despre ovulație!

ovulatie

Atunci când vă doriți să rămâneți însărcinată va trebui să aveți în vedere care este perioada fertilă. Lucrurile sunt de cele mai multe ori simple atunci când știți cu exactitate care este data menstruației, precum și atunci când ciclul menstrual are o durată regulată, de 28 de zile. În cazul […] mai mult »

Anticoncepționale naturale

anticonceptionale naturale

Anticoncepționale naturale nu există, există mai degrabă metode naturale de contracepție de care te poți folosi pentru a preveni apariția unei sarcini nedorite. Fie nu ești încă pregătită pentru a deveni mămică, fie te afli imediat după o naștere sau pur și simplu problemele medicale nu îți permit să rămâi […] mai mult »

Sindromul ovarelor polichistice

sindromul ovarelor polichistice

Peste 7% dintre femei suferă de sindromul ovarelor polichistice, fiind una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ginecologice, care dau mari bătăi de cap femeilor. Sindromul ovarelor polichistice apare întrucât organismul produce mai mulți hormoni masculi androgeni, lucru ce va cauza în timp absența ovulației sau ovulație rară. Despre SOP […] mai mult »