10 lucruri pe care să le ai obligatoriu în vedere atunci când alegi o jucărie pentru copilul tău

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un copil este mai fericit și crește mai armonios dacă are jucăriile potrivite. Pentru că jucăriile sunt primul lui univers. Sunt lumea magică, sigură, în care se descoperă și în care învață să se bucure de tot ce-l înconjoară. Așadar, oferă-i copilului tău cele mai bune jucării. Iată ce să ai în vedere atunci când le alegi.

jucarii1.Jucăria trebuie să fie adecvată vârstei

Jucăriile trebuie să satisfacă nevoile de dezvoltare ale copilului. Între 3 și 5 ani, e bine să-i stimuleze imaginația și creativitatea. Între 6-12 ani, sunt mai potrivite jocuri de strategie sau dinamice.

În magazinul online casutacujucarii.ro găsești jucării pentru orice vârstă. De la căluți și mașinuțe din lemn, până la materiale de modelat și incitante jocuri de asamblat, frumos colorate.

2.Cumpără numai jucării sigure

Pe tărâmul magic al jucăriilor, e obligatoriu ca micuțul tău să fie în deplină siguranță. Până la 3 ani, ai grijă să nu-i cumperi jucării mici, cu părți detașabile, pe care să le poată înghiți. Verifică și să nu aibă muchii ascuțite sau balamale în care se poate răni.

O gamă largă de jucării sigure, din lemn, cu muchii rotunjite și fără părți detașabile găsești pe site-ul casutacujucarii.ro.

3. Alege pentru copilul tău jucării educative

În timp ce se joacă, copilul tău poate să și învețe. În magazinul online casutacujucarii.ro, găsești jucării ce îi dezvoltă creativitatea, imaginația, gândirea în spațiu și capacitatea de concentrare. Dar și jocuri prin care copilul tău își poate dezvolta îndemânarea, motricitatea fină sau poate învăța să recunoască culorile și formele geometrice.

4.Cumpără jucării ecologice pentru copilul tău

Multe jucării conțin cantități mari de plumb, substanțe inflamabile sau arsenic. De aceea, e indicat să optezi pentru jucăriile ecologice, care nu sunt făcute din plastic sau alte material sintetice. Pe casutacujucarii.ro sunt sute de jucării ecologice, din lemn masiv, sau jocuri din materiale fără gluten sau alergeni.

5.Cumpără jucării din magazine specializate

Magazinele de profil oferă garanția calității. Jucăriile trebuie să fie omologate și să aibă marcajul CE, care certifică faptul că jucăria respectă normele UE de siguranță.

6.Alege jucării ușor de curățat

E important să poți curăța sau spăla des jucăriile, chiar și pe cele din pluș. Astfel îi vei asigura copilului tău un mediu de joacă aseptic.

7. Nu cumpăra jucării cu aspect de aliment

Nu cumpăra jucării ce îl pot duce pe copil cu gândul la diferite alimente, fie prin forma, fie prin culoarea pe care o au. Va încerca să le mănânce și se poate îneca sau răni.

8. Nu cumpăra jucării foarte scumpe
Iubirea pentru copilul tău nu trebuie să te împingă la cheltuieli exagerate. Încearcă să-i oferi jucăriile cele mai bune, nu pe cele mai scumpe.

9. Nu cumpăra jucării în exces

Dacă vrei ca micuțul tău să prețuiască ceea ce are, evită să-l scalzi în jucării. Va ajunge să se plictisească repede și să aibă un sentiment de insatisfacție.

10. Nu alege jucării ce încurajează conflictele

Încearcă să-i cumperi copilului jucării care să nu le eclipseze pe ale tovarășilor de joacă. Nu ai vrea să stârnească invidii, ci să se joace în armonie cu ceilalți copii.

Sute de jucării ecologice, sigure și în același timp educative, una mai frumoasă decât alta, te așteaptă să le descoperi în magazinul online casutacujucarii.ro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *