Nou-născuții au nevoie de foarte multe lucruri, iar acest lucru îl știu și cei care nu sunt încă părinți. Scutece și șervețele, body-uri și salopete, un scaun auto, jucării și tot felul de produse de igienă. Dar, atunci când ne grăbim să întâmpinăm cum se cuvine un nou-născut, este foarte ușor să uităm ceva important, și anume proaspăta mămică începe un nou capitol în viața sa. Prin urmare, nu e chiar ușor să alegem cele mai potrivite cadouri pentru nou-născut și mămică. Lista de necesități este una lungă, dar și rafturile magazinelor sunt încărcate cu tot felul de produse care s-ar putea să nu fie chiar cele mai utile.

Iată, în cele ce urmează, câteva idei de cadouri cu care puteți întâmpina bebelușul și puteți sprijini mămica la începutul acestui nou capitol din viața sa:
- Darul jocului. S-ar putea să credeți că bebelușul nu face mare lucru în primele sale luni de viață, în afară de a dormi și de a mânca. Dar în realitate, el învață o multitudine de lucruri, căci totul în jurul său reprezintă o noutate. Jucăriile sunt foarte utile în procesul său de învățare, mai ales dacă vom avea grijă să alegem jucării potrivite pentru nou-născuți. Jucăriile special concepute pentru nou-născuți le oferă acestora cantitatea potrivită de provocare, fără să îi plictisească și fără să îi copleșească. Jucăriile sau caruselele mobile care se agață deasupra pătuțului sau căruciorului sunt printre cele mai eficiente, la fel ca jucăriile din materiale naturale, precum lemn sau bumbac, jucăriile muzicale, zornăitoarele sau jucăriile de confort.
- Darul punctualității. Oricât am fi cu ochii pe ceas atunci când suntem la servici, în perioada de maternitate ceasul reprezintă cel mai important obiect pe care mămica vrea să îl aibă tot timpul la îndemână. Puteți alege din varietatea de ceasuri un model elegant sau dimpotrivă, unul sportiv. Cert este că ceasul trebuie să se potrivească cu stilul general al mamei și, dacă se poate, să fie și rezistent la apă. Mămicile vor dori întotdeauna să știe cât a dormit bebelușul lor, când este ora de alăptare, când este ora de băiță, ora de somn, ora de plimbare, și așa mai departe. Bebelușii au nevoie de o rutină previzibilă, iar ceasul își spune aici cuvântul.
- Darul eficienței. În prezent, gama de oale electrice se extinde parcă de la o zi la alta. De la oală sub presiune electrică, oală pentru orez, instant pot și până la multicooker, cert este că o astfel de oală se dovedește a fi foarte utilă pentru orice persoană, mai ales pentru mămici. Astfel, îi luați de pe umeri povara gătitului, susținând-o să se joace și să îi fie alături bebelușului său în orice clipă. O oală electrică necesită ca mămica să adauge toate ingredientele unei rețete, să o pornească și apoi să își vadă de treburile sale, oala asigurând un preparat delicios și sănătos, fără niciun efort.
- Difuzor de uleiuri esențiale. Acesta este atât un cadou pentru bebeluși, cât și pentru mămică. Pe lângă un difuzor de bună calitate, trebuie să vă asigurați că îi oferiți mămicii și un set de uleiuri esențiale. Puteți opta inclusiv pentru uleiuri esențiale formulate special pentru nou-născuți, dar și pentru uleiuri foarte populare, precum uleiuri de levănțică, de portocale sau de lămâie.
În cele din urmă, o altă idee inedită de cadou este aceea a unui colier de dentiție. Mămica va purta colierul și își va accesoriza astfel ținuta, iar bebelușul va scăpa de durerile cauzate de erupția dentară. S-ar putea să credeți că un colier de dentiție nu arată cine știe ce elegant sau sofisticat, dar există o varietate de coliere foarte frumoase și moderne. Trebuie doar să aveți grijă să alegeți un colier fabricat din silicon masticabil premium, de calitate alimentară, care să nu conțină ftalați, cadmiu, plumb sau alte metale.

O recomandă experiența în funcția de Redactor-Șef al revistelor Planul Casei Mele și Casa Mea.