Din păcate, infertitilitatea este una dintre problemele cu care se confruntă multe dintre cuplurile din ziua de azi. Din dorința de a deveni părinți, se fac tratamente numeroase, dar orice sacrificiu se șterge parcă cu buretele în momentul în care pe testul de sarcină se observă cele două liniuțe, atât de mult așteptate.
Pași mici, spre victoria finală
Tratamentele urmate pentru a reuși să aibă bucuria de a deveni părinți sunt numeroase, dificil de suportat din punct de vedere fizic, psihic și financiar. Dar, din păcate, multe cupluri au fost nevoite să abandoneze lupta pe parcurs, deoarece efortul financiar a fost unul prea mare. Resemnarea a intervenit în viața lor, iar speranța că vor reuși să devină părinți a rămas bine ascunsă, într-un colț al minții.
Un pas uriaș pentru 400 de cupluri
Pentru a oferi multor cupluri șansa de a avea proprii copii, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a decis derularea unui program prin care se oferă un sprijin financiar în valoare de aproximativ 3.000 de euro. Acești bani, acordați sub formă de vouchere, sunt folosiți pentru a urma procedurile de fertilizare in vitro. Nu mai puțin de 415 cupluri au decis să profite de acest ajutor și s-au înscris încă din prima lună de program.
Peste 200 de dosare aprobate
După cum spuneam, în prima lună de program, s-au înscris deja 415 cupluri. Lucrurile merg bine și deja 209 de dosare au primit aprobarea. După aprobare, acestea au fost și depuse la sediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și deja lucrurile au intrat în linie dreaptă, iar cuplurile așteaptă cu nerăbdare clipa când vor putea efectua FIV-ul.
Două vouchere
Sprijinul financiar este acordat sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare, dar care sunt eliberate în același timp. Voucherul pentru tratamentul pentru stimulare este în valoare de 4.600 de lei, în timp ce cel de-al doilea voucher se acordă pentru intervenția medicală propriu-zisă de FIV, iar acesta are o valoare dublă, de 9.200 de lei.
O șansă pentru 1.000 de cupluri
Potrivit inițiatorilor acestui program, nu mai puțin de 1.000 de cupluri din Capitală cu indicație medicală pentru FIV sunt eligibile pentru a fi alese. În cadrul acestora, vârsta partenerei este între 24 și 45 de ani. Pe site-ul ASSMB este publicată atât lista unităților sanitare sau a farmaciilor incluse în cadrul programului derulat de cele două instituții, dar se poate completa și online cererea de înscriere.
Redactor în cadrul redacției Creative Art Copywriting
De-a lungul timpului am încercat să mă perfecționez urmând diferite cursuri din mai multe domenii. Încă mai frecventez astfel de cursuri deoarece în viață nimeni nu se naște învățat. Îmi place să mă implic în proiecte prin care să intru în contact cu oamenii și prin intermediul cărora mă pot dezvolta profesional și personal.