Educație

Studiile în străinătate – iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când copilul tău crește

studii

Nu este de mirare că tot mai mulți tineri își doresc să studieze astăzi în străinătate. Și dovadă stau ofertele de studii ale universităților străine, dar și târgurile organizate la noi în țară, unde numărul vizitatorilor este foarte mare. Așadar, ofertele facultăților din România nu mai reprezintă de ceva vreme […] mai mult »

Grațian Mihăilescu: „Din păcate, viața mea a început la 26 de ani, atunci când am plecat în Germania cu bursă”

Grațian Mihăilescu, fondatorul Urbanize Hub Romania, care promovează conceptul de smarty city, povestește că a fost un rebel în liceu din cauza faptului că nu a găsit niciun profesor care să îi stimuleze interesul. „Astfel, în clasa a 9-a am rămas repetent, fiind cunoscut ca un „copil problema”. Eu credeam despre mine […] mai mult »

Mihai Lupu: Trebuie să îi pregătim pe copii să devină cetățeni care să participe activ la viața lor și a comunității lor

Atunci când Mihai Lupu a protestat, în adolescență, față de conținutul slab al revistei liceului a avut parte de o susținere neașteptată: cea a profesoarei sale de limba română. Reacția ei avea în spate capacitatea de conectare cu elevii și inteligența culturală și socială, calități cu ajutorul cărora un profesor […] mai mult »

Cătălin Striblea: “Aș premia inovația, inventivitatea, capacitatea de analiză și sinteză”

În timpul școlii, cunoscutul realizator de radio și televiziune Cătălin Striblea a avut profesori care creau olimpici. Ce nu puteau crea era însă inspirație și motivație, iar elevii care erau în afara cercului de inițiați erau lăsați în urmă. „Predatul însemna multe formule înșiruite pe tablă, pe care apoi trebuia […] mai mult »

Vlad Tăușance: „Aș face tot ce se poate face pentru a reda demnitatea și speranța profesorilor”

Pentru Vlad Tăușance, materiile preferate au fost strâns legate de profesorii preferați. Oameni de la care a avut de învățat lucruri dincolo de granițele manualelor și ale disciplinelor predate, mai exact acele lucruri care l-au ajutat să își traseze granițele propriei vieți. „M-au învățat că încrederea se câștigă și drepturile includ […] mai mult »

Atelier de Yoga Familiei

Te invit la atelierul Yoga Familiei pentru a petrece un timp de calitate în familie, printr-o activitate care susţine conectarea dintre părinte şi copil şi care întăreşte sănătatea fizică şi emoţională a copiilor. Vei face mişcare alături de copilul tău prin jocuri şi posturi yoga adaptate copiilor peste 4 ani […] mai mult »

Te-ai săturat să țipi la copilul tău ca să te asculte! Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru o educație ca la carte!

mama-si-copilul

Cu siguranță, dacă citești aceste articol te numeri printre persoanele care s-au săturat să țipe la copilul lor pentru a fi ascultate. Și acest lucru nu pentru că este o problemă cu modul în care îți crești copilul, ci pentru că nu există reguli clare pe care copilul să le […] mai mult »