De ce să alegi salteaua din cocos pentru pătuțul copilului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cumpărată cu precădere împreună cu pătuțul, salteaua, uneori, are un rol secund. De cele mai multe ori, chiar și în cazul nostru, al adulților, obișnuim să acordăm mai multă importanță structurii patului, designului și culorilor, decât suportului efectiv care ne garantează un somn plăcut și odihnitor.

Deja formată constituția noastră poate că ne este mai ușor să ne adaptăm unei saltele, cu toate că este foarte posibil ca o bună perioadă de timp să ne trezim cu dureri de spate sau ursuzi pentru că nu ne-am odihnit bine, însă în cazul unui nou-născut sau bebeluș lucrurile stau complet diferit.

Saltea-Cocos-Aloe-Vera-First-Smile-9436-3

Picture 1 of 4

Bebelușul are nevoie, mai mult decât noi, de un suport bun, de o saltea care să-i asigure odihna și o poziție corectă a coloanei vertebrale.
În concluzie, salteaua este mai importantă decât rama patului și în ea ar trebui să investim cei mai mulți bani, dar de ce să alegem o saltea din cocos și spumă de cocos?

1. Pentru că am stabilit că aspectul contează, o saltea de dimensiunea 120×60 cm realizată din cocos se potrivește aproape oricărui tip de pătuț. În plus, chiar și fără lenjerie de pat aceasta arată foarte bine pentru că vine la pachet cu o husă detașabilă lavabilă.

2. Dat fiind că mai presus de aparențe este confortul, o saltea din cocos și spumă de cocos este tot mai apreciată în rândul părinților atunci când vine vorba de amenajarea camerei copilului pentru că asigură un suport ferm, dar confortabil în același timp. În plus, este foarte rezistentă la uzură.

3. Un alt motiv pentru care acest model de saltea capătă tot mai multă popularitate este datorită faptului că aceasta asigură o aerisire bună. De altfel, unii producători susțină că se poate dormi chiar și cu fața în saltea fără să existe vreun pericol pentru respirație. Se recomandă totuși a se evita pe cât posibil acest lucru cu cel mic.

4. Salteaua din cocos permite trecerea lichidelor și a aerului prin ea, nu menține umezeala, ceea ce înseamnă că riscul apariției mucegaiului este eliminat din start.

5. Salteaua din fibre organice, precum cea din cocos, este totodată una din cele mai recomandate saltele de către specialiști pentru bebeluși și juniori, deoarece, așa cum spuneam mai sus permite tranzitul aerului de pe o parte pe alta, se ventilează foarte bine. În plus, este realizată din materiale antialergenice și non-toxice.

6. Stând foarte mult într-o anumită poziție corpul bebelușului tinde să se încălzească în mod excesivă, însă în cazul saltelei de cocos acest lucru nu este valabil.

7. Un alt motiv pentru care poți avea încredere în a cumpăra o saltea din cocos pentru pătuțul bebelușului este că aceasta nu reține praful și nici nu favorizează dezvoltarea acarienilor.

8. Dacă te-ai gândit deja la salteaua din fibre de cocos trebuie să mai știi și faptul că aceasta nu reține mirosurile neplăcute și prezintă un grad foarte redus de deformare, de maximum 10%, ceea ce chiar o face ideală mai ales pentru nou-născuți.

9. Nu în ultimul rând, pentru că oricât de mult ne-am dori să evităm acest subiect el trebuie abordat, dat fiind că cu toții suntem limitați de bugete, costul unei astfel de saltele nu este deloc ieșit din comun. Prețul unei saltele poate varia de la valori până într-o sută de lei și poate ajunge până la câteva sute.
Mai multe detalii și prețuri despre aceste modele de saltele pentru pătuțurile de copii puteți găsi pe și pe site-ul nichiduta.ro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com