5 soluții pentru a menține curățenia în locuință

Locuința trebuie să fie impecabilă, mai ales atunci când ai copii. De aceea, multe mămici încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru ca micuții să respire un aer curat, proaspăt și mai ales să fie multă ordine. Urmele de praf sau murdărie sunt destul de neplăcute, mai ales atunci când primești musafiri sau atunci când copiii obișnuiesc să se joace pe pardoseală. Pentru a scăpa de aceste griji, iată mai jos 5 soluții practice care te vor ajuta să păstrezi curățenia în locuință:

curatenie1. Alege un aspirator bun

Aspirarea prafului din locuință reprezintă un lucru pe care trebuie să îl faci în fiecare zi. De aceea, trebuie să ai la îndemână un aspirator pe care să îl poți folosi ori de câte ori observi că praful s-a așezat pe pardoseală sau pentru aspirarea covoarelor. Fie că vei alege un aspirator clasic, fie unul de mână, precum este acesta, trebuie să ai în vedere puterea de aspirare a acestuia, reușind astfel să menții o ordine impecabilă în locuința ta. De asemenea, atunci când nu dorești nicio urmă de praf în locuință ai putea opta pentru robotul aspirator, pe care îl poți regăsi aici, și care are drept obiectiv detectarea oricăror urme de praf în vederea aspirării lor.

2. Folosește soluții de curățat bune

Soluțiile de șters geamurile, pentru curățarea pardoselei, dar și pentru ștergerea prafului ori pentru curățarea obiectelor sanitare trebuie să fie de cea mai bună calitate și mai ales să nu afecteze sănătatea copiilor. Ai putea alege produse de curățat destinate a fi folosite și atunci când în casă există copii, cele care nu conțin substanțe chimice foarte numeroase și care i-ar putea afecta foarte mult.

3. Ai grijă la obiectele sanitare

Acestea trebuie să fie impecabile și de aceea trebuiesc curățate în fiecare zi. Ai în vedere să folosești soluții care să poată îndepărta ușor calcarul de pe robineți și baterii, dar și de pe chiuvetă sau cadă. Obiectele sanitare din locuință sunt folosite cu regularitate de copii și de aceea ele trebuie să arate impecabil.

4. Alege o mașină de spălat vase

O familie cu copii va respecta un program zilnic de masă, așa că numărul vaselor ce trebuiesc spălate în fiecare zi va fi destul de mare. Pentru a scăpa de problema vaselor murdare, ai putea alege o mașină de spălat vase care beneficiază de numeroase funcții, special creată pentru nevoile familiei tale. Este ușor de montat, nu ocupă un loc prea mare în bucătărie și poate spăla vasele murdare chiar și atunci când nu ești acasă, putând fi programată. De aceea, o mașină de spălat vase reprezintă o soluție bună pentru a menține ordinea și curățenia în bucătărie.

5. Organizarea zonei de joacă

Pentru a nu da senzația de dezordine ar fi indicat ca zona de joacă a copilului să fie organizată într-un anumit loc din locuință. Mai exact, acolo ar trebui să se regăsească toate jucăriilor copilului și nu împrăștiate prin toată casă. Ar fi bine să iei în calcul cumpărarea unor cutii pentru depozitarea jucăriilor și după fiecare episod de joacă să înveți copilul să le așeze cu grijă în acele spații de depozitare.


Lasă un Comentariu...

*