5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre masaj

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toate că ne gândim de cele mai multe ori la masaj ca la o bună modalitate de relaxare, trebuie să știm că acesta are numeroase beneficii pentru organism, influențându-ne starea de sănătate. În funcție de nevoile noastre, masajul se împarte în mai multe categorii și face de-a dreptul minuni.

masajIată mai jos 5 lucruri pe care nu le știai despre masaj:

1. Care sunt beneficiile masajului?

Masajul terapeutic are numeroase avantaje pentru sănătate. Am putea preciza că atunci când este făcut de un profesionist, într-un centru de kinetoterapie reușește să vindece leziunile musculare, îmbunătățește circulația sângelui, combate inflamațiile. De asemenea, tot prin masaj putem avea un organism mai puternic, astfel că imunitatea este întărită, iar tonusul muscular este mai bun. De asemenea, masajul terapeutic influențează activitatea inimii, ține la distanță stresul și contribuie la recuperarea acelor bolnavi de gonartroză sau de alte afecțiuni ale articulațiilor.

2. Când este recomandat masajul terapeutic?

Ori de câte ori vorbim despre indicațiile masajului terapeutic trebuie să știm că acestea sunt destul de numeroase. Dacă suferi de anumite probleme de sănătate este posibil ca medicul să îți recomande să faci masaj într-un centru specializat sau ședințe de fizioterapie. De aceea, masajul este recomandat ori de câte ori suferi de stază venoasă sau limfatică, afecțiuni circulatorii, reumatism, afecțiuni postraumatice sau articulare, spasmofilii, distonii neurovegetative, obezitate, diabet, sedentarism, gută, afecțiuni neurologice.

3. Cine poate face masaj terapeutic?

Masajul terapeutic, spre deosebire de cel de relaxare este un masaj medical ce nu poate fi practicat de oricine. De aceea, acest tip de masaj nu poate fi realizat decât de o persoană acreditată, ce are cunoștințe medicale și care a absolvit un curs în acest sens. Ori de câte ori alegeți să mergeți la masaj ar fi bine să optați pentru un centru specializat cu servicii de kinetoterapie sau să aveți în vedere indicațiile medicului specialist care v-a recomandat să urmați o astfel de terapie.

4. Masajul terapeutic este sau nu o procedură invazivă?

Masajul terapeutic nu este dureros, așa că nu aveți de ce să vă temeți. Este o procedură simplă de vindecare, naturală 100%, iar rezultatele sunt mult peste așteptări. Și ori de câte ori este cazul, medicul ar putea recomanda combinarea masajului cu alte proceduri, precum electroterapia, laserterapia sau terapia cu ultrasunete. Rezultatele își vor face mai repede apariția, iar efectele vor fi de durată. În plus, nu sunt proceduri dureroase.

5. Masajul are contraindicații?

Masajul nu este întotdeauna o variantă potrivită de vindecare, mai ales pentru cei ce suferă de anumite probleme de sănătate. Afecțiunile pielii, ulcerele, bolile vaselor de sânge, bolile infecțioase, hemoragiile, tumorile, dar și problemele respiratorii sau sarcina reprezintă contraindicații atunci când vine vorba despre masajul terapeutic. Ca atare, este bine să îi comunicați terapeutului aceste probleme de sănătate, mai înainte de a începe terapia, evitând astfel alte complicații grave.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com