5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a realiza poza perfectă

O poză este o amintire, înseamnă multă emoție, dar și trăiri intense peste vremuri. Cu siguranță, toți cei ce au un copil fac zilnic zeci de fotografii, păstrează în suflet albume încărcate cu multă emoție, amintindu-și peste ani de aceste lucruri atât de frumoase.

jucariiCu toate acestea, atunci când copiii sunt foarte mici nu totul pare atât de simplu. Aceștia sunt într-o continuă mișcare și mai ales descoperire, astfel că nu vor sta în loc niciun moment. De asemenea, copiii mici nu au răbdare, astfel că trebuie să ții cont de mai multe lucruri pentru ca fotografia să iasă așa cum îți dorești tu.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a realiza fotografia perfectă:

1. Folosește dispozitive bune – fie că vei alege o cameră foto, un telefon mobil, precum este acesta, acestea trebuie să beneficieze de camere foto de cea mai bună calitate. De aceea, în funcție de pozele pe care vrei să le faci cu aceste aparate este bine să aloci și un anumit buget. Trebuie să cunoști că un telefon cu o cameră bună este relativ scump, dar investiția merită tot efortul. Urmărește tipul de bliț, autofocusul, stabilizatorul de imagine, rezoluția și senzorul și alege un dispozitiv potrivit așteptărilor tale.

2. Ai grijă la viruși! Dacă alegi să faci mai multe fotografii cu telefonul mobil trebuie să ai grijă la viruși. Poți afla aici despre cum să te protejezi de ei și mai ales despre modalitatea de instalare a unui antivirus, astfel încât să nu îți fie afectată memoria telefonului și fotografiile să fie protejate.

3. Fă multe fotografii și alege-le pe cele mai bune – nu face doar câteva fotografii și fii constant în preajma copilului tău, prinzând imagini prețioase cu acesta. Cu cât vei face mai multe fotografii cu atât vei avea de unde să alegi și astfel să poți crea albumul perfect.

4. Nu uita să activezi modulul „în mișcare” – copilul se mișcă tot timpul, astfel că este bine să ai mereu activat acest modul de pe telefonul tău, fotografiile făcute fiind astfel de cea mai bună calitate.

5. Ai în vedere o temă pentru fiecare set nou de fotografii – nu trebuie să fii fotograf profesionist pentru a ști că este nevoie ca totul să se potrivească cu o anumită temă. De exemplu, dacă vrei să ai amintire imagini cu copilul tău aflat în așteptarea lui Moș Crăciun, ar trebui să îl îmbraci în straie de sărbătoare, să urmărești să îl așezi lângă brad și mai ales să realizezi imagini cu întreaga familie. Totul trebuie să fie cald și imaginile trebuie să transmită întocmai atmosfera de sărbătoare. De asemenea, dacă vei urmări să faci mai multe fotografii în natură, ai grijă la umbre și așează copilul astfel încât să nu le prinzi în imagini. Nu încerca să faci poze clasice întrucât nu transmit trăirea copilului din acel moment.

Și la final, ai grijă și alege un album foto sau o fotocarte în care să le păstrezi la fel de frumoase și peste ani și pe care să le poți răsfoi ori de câte ori îți este dor de aceste momente.


Lasă un Comentariu...

*