Celulita în sarcină: cum o combați?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Trupul unei femei trece prin foarte multe modificări de-a lungul celor nouă luni de sarcină. Pe lângă schimbările ce țin de dezvoltarea intrauterină a fătului, o gravidă se poate confrunta și cu aspecte neplăcute precum vergeturile și celulita.

Celulita a reprezentat întotdeauna un subiect de îngrijorare pentru doamne și domnișoare. Cu toate acestea, ea este normală și poate fi diminuată prin strategia potrivită.

Așadar, dacă observi că sarcina a venit la pachet cu mai multă celulită, iată ce poți face pentru a o combate!

1. Bea suficientă apă

Ce este, de fapt, celulita? Având în vedere că aceasta poate apărea atât în rândul persoanelor supraponderale, cât și în rândul celor cu o greutate normală, trebuie să înțelegi că ea este mai mult decât o simplă „grăsime”.

Celulita este diferită de grăsimea viscerală, cea care acoperă organele interne. Celulita se află subcutanat, oferind acel aspect neplăcut de coajă de portocală.

Pentru a estompa celulita și pentru a o ține sub control pe timpul sarcinii, ajută foarte mult să te hidratezi din plin, bând suficientă apă. Evită cafeaua și sucurile carbogazoase – acestea din urmă conțin zahăr, ceea ce poate accentua aspectul celulitei.

2. Consumă alimente hidratante și proaspete; stai departe de junk food!

Celulita se află în strânsă legătură cu stilul de viață, mai ales cu dieta. Chiar dacă sarcina îți provoacă anumite pofte alimentare dificil de controlat, încearcă să ții un jurnal alimentar și să observi atunci când exagerezi cu dulciurile din comerț, prăjelile și pizza.

Aceste alimente de tip junk accentuează celulita deja existentă, iar dacă nu ai foarte multă, aceasta poate apărea rapid, mai ales în zona coapselor, a feselor și a șoldurilor.

3. Folosește creme și loțiuni speciale

Chiar dacă celulita este destul de încăpățânată, o combinație puternică de stil de viață sănătos și produse anticelulitice poate fi extrem de eficientă.

Așadar, pe lângă modificările de mai sus, include în rutina ta de îngrijire creme anticelulitice, care dau rezultate semnificative atunci când sunt aplicate constant. Asigură-te că toate produsele folosite sunt compatibile cu sarcina și nu conțin ingrediente periculoase.

4. Continuă să faci mișcare în mod constant

Majoritatea femeilor însărcinate renunță la sport, cu gândul că vor relua activitatea după naștere. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari greșeli, căci celulita își va face simțită prezența, iar mușchii își vor pierde forța și anduranța.

De aceea, atât timp cât medicul tău nu ți-a interzis în mod special să faci mișcare, păstrează-ți antrenamentele în program, ajustându-le dificultatea în funcție de trimestru și de particularitățile sarcinii tale.

Când antrenamentele de forță devin prea mult pentru corpul tău, reorientează-te către yoga, pilates și plimbări în natură. Toate acestea te vor ajuta să scapi de celulită și să ai și o stare de spirit mult mai bună!

5. Practică periajul uscat

O altă tehnică eficientă în estomparea celulitei, pe lângă stil de viață, produse pentru celulită, hidratare și sport, este și periajul uscat. Acesta se realizează cu ajutorul unei perii speciale, cu peri din bambus sau alt material semidur.

Masează-ți tot corpul cu peria uscată, înainte să faci duș. Fă mișcări lungi și ferme de-a lungul picioarelor, apoi mișcări circulare în dreptul genunchilor și în zona feselor.

Chiar dacă celulita apare preponderent în partea inferioară a corpului, masează cu peria uscată și spatele, brațele și pieptul, cu blândețe. Nu numai că vei ține celulita la distanță, dar vei elimina și celulele moarte de piele.

Nu în ultimul rând, bucură-te de perioada sarcinii fără să-ți faci prea multe griji referitoare la aspectul tău fizic. Vei avea suficient timp să reintri în formă, după ce vei naște. Înarmează-te cu răbdare, acceptare și multă iubire de sine!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/fashion-love-people-woman-9165651/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com