9 produse care nu trebuie să lipsească din penarul unui școlar

Orice școlar trebuie să aibă la îndemână cele mai bune instrumente de scris, dar și toate rechizitele necesare pentru desfășurarea activității. De aceea, este bine să se țină cont încă de la începutul anului școlar și să se achiziționeze un penar complet echipat. Ca atare, dacă nu vei opta pentru pachetele disponibile în magazine și vei dori să adaugi chiar tu tot ceea ce ar avea nevoie copilul pentru scris, ar trebui să iei în calcul următoarele produse:

penar1. Acest creion mecanic îi va fi copilului de un real ajutor, atât în clasele mici, cât și în clasele mari. De aceea, este bine să iei în calcul un astfel de produs, achiziționând unul de cea mai bună calitate. Va putea trasa numeroase linii sau forme geometrice, așa după cum i se va solicita de către cadrele didactice.

2. Un stilou de cea mai bună calitate, pe care îl poți regăsi aici, nu trebuie să lipsească din penarul copilului. Un astfel de instrument de scris este recomandat de către cadrele didactice încă de la început, din clasa I. Ca atare, cu ajutorul său copilul va învăța să scrie mai frumos, va rotunji bine literele și cifrele, va face bastonașe și liniuțe, iar mai apoi va putea să dirijeze penița repede pe foaia de hârtie.

3. Trusa geometrică este de nelipsit din penarul școlarului, mai ales în clasele mai mari, atunci când copilul va face geometrie. Este bine să achiziționați o trusă completă care să conțină toate cele necesare desfășurării orelor de curs. Atunci când este mic va avea nevoie doar de o linie simplă.

4. Guma de șters și picul – acestea sunt două instrumente cu ajutorul cărora copilul va putea corecta greșelile făcute în timpul scrisului. De aceea, este bine să le aibă în penar. Guma de șters va șterge creionul, iar picul va șterge definitiv urmele petelor de cerneală.

5. Creioane colorate – în clasele mici copilul va desena și va colora, fiind o modalitate bună pentru asimilarea numeroaselor cunoștințe. Fie că va colora la lecția de comunicare, matematică, la desen sau chiar la limba engleză sau franceză, aceste creioane colorate îl va ajuta să își însușească mai repede numeroase lucruri noi, fiind o modalitate mult mai prietenoasă de studiu și învățare.

6. Carioci – deși nu sunt folosite mereu, acestea trebuiesc să facă parte din penarul școlarului mic. Mai mult ca sigur va avea anumite lecții în care trebuie să le folosească, încercuind, subliniind anumite lucruri ce îi vor fi folositoare.

7. Pix de altă culoare – un astfel de instrument de scris nu va fi folosit decât uneori, atunci când pe caiet este nevoie să se folosească o culoare distinctivă pentru însușirea unor caracteristici specifice lecției.

8. Orar – tot în penarul școlarului se regăsește orarul, scris foarte frumos, știind astfel care sunt disciplinele din ziua respectivă, dar și ce va studia pe parcursul întregii săptămâni. Fiecare penar are un compartiment destinat așezării orarului.

9. Creion obișnuit – în clasa pregătitoare, aproape toate bastonașele sunt scrise cu ajutorul unui astfel de creion. Aproape orice copil va învăța să scrie astfel, putând șterge mai ușor greșelile făcute. De asemenea, scrisul cu creionul reușește să formeze un scris frumos, fiind de mare ajutor în caligrafie. Nu trebuie să uitați de ascuțitoare.

 


Lasă un Comentariu...

*