5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru cumpărăturile de școală

Vara este pe sfârșite și iată că ne pregătim cu pași repezi de venirea școlii. Și pe măsură ce ne apropiem de școală, lista cumpărăturile crește. Copiii au nevoie de foarte multe lucruri, în conformitate cu cerințele cadrelor didactice. De la o gamă extinsă de rechizite și caiete, manuale școlare și uniforme, părinții ajung uneori să se piardă în această listă de cumpărături. Și pentru a-i face față este bine să stabiliți anumite priorități pe care să le aveți în vedere atunci când porniți prin magazine.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru cumpărăturile de școală: 

1. Alegerea ghiozdanului potrivit – aceste ghiozdane pentru școală sunt foarte utile copiilor, putând fi alese în funcție de vârstă și preferințe. De aceea, dacă trebuie să alegi un astfel de produs este bine să ceri și sfatul copilului, acesta fiind încântat de model și de desenele de pe el. Ca părinte, ar trebui să te intereseze dacă este foarte greu sau nu, alegând un produs mai ușor, dacă are bretele ce pot fi așezate pe ambii umeri, dacă beneficiază de un sistem cu rotile, dar și dacă este foarte încăpător. De asemenea, materialul din care este realizat trebuie să fie de cea mai bună calitate și să apere în acest fel cărțile și caietele de umezeală. 

2. Alegerea unor produse pentru organizarea biroului și a fișelor de lucru. Aceste perforatoare îți vor fi foarte utile pentru îndosarierea fișelor de lucru. Este nevoie de menținerea unui spațiu cât mai mare și mai ales de o bună organizare în interiorul biroului. Poți opta pentru bibliorafturi în care să fie așezate coli și fișele de lucru ale elevului. 

3. Ai în vedere alegerea rechizitelor pe care elevul le va folosi la școală – lista rechizitelor este lungă, mai ales atunci când nu ai sfatul cadrelor didactice. De aceea, mai înainte de a porni spre cumpărături este bine să discuți cu cadrul didactic. Acesta va recomanda părinților care sunt instrumentele de lucru și mai ales care sunt nevoile elevilor pentru desfășurarea activităților clasei. Este bine să aștepți până la prima săptămână de școală și abia mai apoi să mergi la cumpărături. 

4. Manuale și culegeri – de regulă, fiecare copil beneficiază gratuit de un set de manuale oferite de școală. Însă, atunci când nu sunt suficiente manuale, comparativ cu numărul de elevi ar fi indicat să pornești încă din vacanță în căutarea lor. Este foarte important să reții editura și numele autorilor. 

5. Uniforma școlară – în ultima perioadă tot mai multe școli le solicită elevilor o uniformă școlară. Fie la începerea școlii, fie mai înainte părinții trebuie să comande uniforma școlară, conform solicitărilor școlii. Este foarte bine să alegeți uniforma cât mai aproape de începerea școlii pentru că micuțul este în creștere. La fel, este indicat să alegeți o măsură puțin mai mare, astfel încât să o poată folosi întreg anul școlar.


Lasă un Comentariu...

*