IQ

Fiecare persoană se naște cu o inteligență nativă, cu un pachet de cunoștințe pe care-l dobândește la naștere. Cu toate acestea, tu, în calitate de mămică, poți ajuta la dezvoltarea IQ-ului.

Copii și adulți deopotrivă sunt diferiți. Fiecare își dezvoltă IQ-ul în propriul ritm, însă, la fel de bine, ne putem îmbogății pachetul de cunoștințe cu ajutor din exterior, prin experiențe proprii, prin experiențe noi.
Natura însăși ne înzestrează cu deprinderi de bază, ce se vor dovedi vitale odată intrați în această viață, dar pentru a răzbi este nevoie de mai mult decât să știi că trebuie să te hrănești pentru a supraviețuii, ai nevoie de adăpost, confort și nu în ultimul rând de iubire.

Creierul oricărui copil, din burtică și până la vârsta de 4 luni, se dezvoltă incredibil de repede. În tot acest timp reușește să asimileze cu o poftă nebună, asemenea unei persoane extrem de înfometate, tot felul de informații. De altfel, creierul său se comportă ca un burete în fața umezelii, absoarbe cu repeziciune cuvinte, imagini, întâmplări, sentimente, dezvoltându-și astfel IQ-ul.

Specialiștii sunt de părere că părinții pot stimula aceasta inteligență, dezvoltarea activității creierului, și că pot contribui prin activități, am putea spune chiar banale, la creșterea IQ-ului.

Copilul trăiește prin emoții! Află totul despre inteligența emoțională a copilului tău și cum trebuie să contribui!

inteligenta emotionala

Inteligența emoțională este foarte importantă pentru orice copil. Relaţia cu copilul este importantă atât pentru tine, cât şi pentru copilul tău. Din primele momente ale vieţii, copilul are nevoie de atenţie, afecţiune şi apropierea de părinţi, în special de mamă. Toate aceste lucruri construiesc o legătură de apropiere care îl […] mai mult »

Categorie: IQ

10 alimente care-ți fac copilul mai inteligent!

inteligenta copilului

Legătura dintre alimentație și inteligența copilului nu trebuie neglijată. În cămara casei, avem fără să știm ingrediente ori preparate care contribuie la dezvoltarea neurocognitivă a copilului nostru, întărind memoria, capacitatea de concentrare și contribuind la stimularea atenției. Ori de câte ori ne gândim la meniul copilului nostru trebuie să avem […] mai mult »

Categorie: IQ